Wyro Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 Jestem na chwile na necie, a ciekawość mnie zżera więc przepraszam, że nie przepatrzę dostępnych odznak w Internecie tylko po postu zapytam Kolegów:Co to dokładnie za odznaka (pamiątkowa chyba) hitlerowska? Na górze jest data 1456 (?)(foto) i napis, na dole napisy, na samym dole na zdjęciu mniej wyraźne a na większych DER TAG NSDAP"Aluminium. Podczyszczę i do oliwki, może wyładnieje:) Druga sprawa to guzik marynarki wojennej jak sadzę, ale jakiej, jaki wz.?Z góry dzięki za ID
Wyro Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 NSDAP, w realu dużo lepiej widoczne nawet bez oliwki.
Wyro Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 tył (zdjęcia mają podkręcone kolory w programie dla detali więc te niby rdze nie są w realu takie hardcorowe:) )
8total4 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 guzik polski, nie-wojskowy, widuję takie sygnowane masywny-alpacca"raczej przedwojenny, ale stawiał bym na flotę handlową lub śródlądową.pozdro.
wutang30 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Tag der NSDAP im General gouvernement ~ Krakau Aug 1942 i wszytko jasne
Arseon Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Robert jeżeli chodzi o znaczek NSDAP to ameryki nie odkryje że jest to znaczek okolicznościowy z okazji dnia NSDAP i mógł być noszony okazjonalnie przez sporą część ludności niemieckiej , ciekawy fant na naszych ziemiach pozdro>
adek_ Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 ehhh trafiasz robert ciagle to co ja chce trafić. Gratulacje:)
Wyro Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Po nocy w oliwce. Tag der NSDAP im General gouvernement ~ Krakau Aug 1942 - Nie znam niemieckiego, ale rozumiem, że NSDAP, sierpień 1942 roku, Kraków, Generalna Gubernia.Więc chyba nie popularna w Niemczech, ale raczej na południu Polski i to wśród Niemców oczywiście, a więc raczej wojskowych, albo przynajmniej okupantów.Nie widzę nic w necie o tym (przynajmniej po polsku). Może ktoś zna stronę, gdzie znalazłbym więcej info o tej odznace?Adek:) Ty za to kosisz masowo takie guziory, zaczepy, prawosławne ikonki, że daj spokój.... :)
Ralfi75 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 http://www.ioffer.com/48976036http://www.northerngoodies.com/store/German_WW2.html gdzieś w połowie strony Pozdro jutro penetruje swoje pola za powstaniem listopadowym będę wieczorem penetrował od kropeczki K..... pod lasem na wschódPS: Widzialem uśmiech na twarzy Wyro jak kopnął fanta z ziemi po 40 min bez sygnału : wprost BEZCENNE
Wyro Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Ralfi, to pole co Twój sasiad ta wstegę nagrodowa (tam raczej na pewno z powstania) podniósł ja bym kopał na Twoim miejscu:) Ale miejsce zamieszkania do poszukiwań masz super.Dzieki za linki!!!! Napisz mi esemesa od której jutro penetrujesz"? Moze rano do 12stej bym sie wyrwał. Na necie mnie raczej nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.