Skocz do zawartości

Odznaka NSDAP i guzik MW

Wyro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem na chwile na necie, a ciekawość mnie zżera więc przepraszam, że nie przepatrzę dostępnych odznak w Internecie tylko po postu zapytam Kolegów:

Co to dokładnie za odznaka (pamiątkowa chyba) hitlerowska? Na górze jest data 1456 (?)(foto) i napis, na dole napisy, na samym dole na zdjęciu mniej wyraźne a na większych DER TAG NSDAP"

Aluminium. Podczyszczę i do oliwki, może wyładnieje:)

Druga sprawa to guzik marynarki wojennej jak sadzę, ale jakiej, jaki wz.?

Z góry dzięki za ID

Napisano

tył (zdjęcia mają podkręcone kolory w programie dla detali więc te niby rdze nie są w realu takie hardcorowe:) )

Napisano
guzik polski, nie-wojskowy, widuję takie sygnowane masywny-alpacca"
raczej przedwojenny, ale stawiał bym na flotę handlową lub śródlądową.
pozdro.
Napisano
Robert jeżeli chodzi o znaczek NSDAP to ameryki nie odkryje że jest to znaczek okolicznościowy z okazji dnia NSDAP i mógł być noszony okazjonalnie przez sporą część ludności niemieckiej , ciekawy fant na naszych ziemiach
pozdro>
Napisano

Po nocy w oliwce.

Tag der NSDAP im General gouvernement ~ Krakau Aug 1942 - Nie znam niemieckiego, ale rozumiem, że NSDAP, sierpień 1942 roku, Kraków, Generalna Gubernia.

Więc chyba nie popularna w Niemczech, ale raczej na południu Polski i to wśród Niemców oczywiście, a więc raczej wojskowych, albo przynajmniej okupantów.

Nie widzę nic w necie o tym (przynajmniej po polsku). Może ktoś zna stronę, gdzie znalazłbym więcej info o tej odznace?

Adek:) Ty za to kosisz masowo takie guziory, zaczepy, prawosławne ikonki, że daj spokój.... :)

Napisano
http://www.ioffer.com/48976036
http://www.northerngoodies.com/store/German_WW2.html gdzieś w połowie strony
Pozdro jutro penetruje swoje pola za powstaniem listopadowym będę wieczorem penetrował od kropeczki K..... pod lasem na wschód
PS: Widzialem uśmiech na twarzy Wyro jak kopnął fanta z ziemi po 40 min bez sygnału : wprost BEZCENNE
Napisano
Ralfi, to pole co Twój sasiad ta wstegę nagrodowa (tam raczej na pewno z powstania) podniósł ja bym kopał na Twoim miejscu:) Ale miejsce zamieszkania do poszukiwań masz super.

Dzieki za linki!!!! Napisz mi esemesa od której jutro penetrujesz"? Moze rano do 12stej bym sie wyrwał. Na necie mnie raczej nie będzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie