Ostoja Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 witamJakas dziwna tabliczka z napisem: Laskarzew - Warszawa - Hochgelerinte (niemal napewno tak napisane).Tabliczka chyba cynkowa. Google milcza w tej sprawie...Coz to moze byc?
Ostoja Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Napisano 30 Czerwiec 2015 Ktoś mi niedawno podsunął info, że to może być od bańki na mleko.... :)
Ostoja Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 witamJakas dziwna tabliczka z napisem: Laskarzew - Warszawa - Hochgelerinte (niemal napewno tak napisane).Tabliczka chyba cynkowa. Google milcza w tej sprawie...Coz to moze byc?
Ostoja Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Napisano 1 Wrzesień 2014 Powrót do wątku bo temat otwarty.Wracam co jakiś czas na pole po dawnej gorzelni gdzie znalazłem tytułową tabliczkę i tym razem wyszła tabliczka o podobnym kształcie ale bardziej treściwa. U góry rozszyfrowałem: po rosyjsku T-PA = Temperatura 30 Fahrenheitów, druga część na razie nieznana: Б-TO 120 F - pewnie też coś z ciepłem. Druga linijka: Sobolew SzlizaTrzecia: Warszawa Finkelstein -pewnie nazwisko i siedziba producenta.Obstawiam, że to do jakiegoś agregatu gorzelnianego. Co Wy na to?
Ostoja Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Napisano 1 Wrzesień 2014 O widzisz, zapomniałem o tej dawnej jednostce masy.Tabliczka od wagi. Dzięki!
Pytanie
Ostoja
witam
Jakas dziwna tabliczka z napisem: Laskarzew - Warszawa - Hochgelerinte (niemal napewno tak napisane).
Tabliczka chyba cynkowa.
Google milcza w tej sprawie...Coz to moze byc?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.