Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka �ośki"

s_boj

Pytanie

Napisano

Odznakę zakupiłem mniej więcej 10 lat temu w pewnym warszawskim sklepiku ze starociami. Kwota, którą musiałem uiścić była na tyle akceptowalna, że nawet w przypadku zakupu ładnej kopii byłem w stanie się z nią pogodzić. Pytam oczywiście o oryginalność zdobyczy.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odznakę zakupiłem mniej więcej 10 lat temu w pewnym warszawskim sklepiku ze starociami. Kwota, którą musiałem uiścić była na tyle akceptowalna, że nawet w przypadku zakupu ładnej kopii byłem w stanie się z nią pogodzić. Pytam oczywiście o oryginalność zdobyczy.

Napisano
Trudno mówić o oryginalności takich odznak bo były wykonywane jako kombatanckie dopiero od lat 70tych XX w.Najlepiej jakby była z legitymacją lub zaświadczeniem wystawionym dla autentycznego kombatanta z ˝Zośki˝.
Napisano
Mówi się trudno :). Mam jednak spory sentyment do tego kawałka metalu i przechowuję go jak najcenniejszy skarb. To jednak coś więcej niż tylko pamiątka z wycieczki do Warszawy w szkole średniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie