kjfg Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Napisano 26 Sierpień 2009 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tego medalu? Z odczytaniem tekstu raczej nie ma szans. Już wczesniej prosiłem o odczytanie hebrajskich napisów na plombach i nikt nie potrafił mi pomóc.
bandolero Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Co tam nie ma szans. Poproś Nataszę to Ci przetłumaczy.
abcd Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Oto przetłumaczony tekst ze starszego medalika analogicznego typu (Twój to końcówka XIX i pocz XX w.) ,miał nieco inny rysunek, ale tekst ten sam.Przedmiot jest amuletem dla małych dzieci chroniącym przeciwko chorobom,urokom,demonom-dybukom itp.przypadłościom.
kjfg Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Napisano 27 Sierpień 2009 Serdeczne dzięki, nie przypuszczałem że uda się coś na ten temat uzyskac. Jeszcze mam niezidentyfikowne plomby też z napisami hebrajskimi http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=655352#878049
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.