d1978 Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 Witam!!!Prosze o rade jaki sprzet kupic ,nie chodzilem nigdy z dobrym sprzetem ale chcialbym kupic cos lepszego od ace250 ,aby byl dobry na monetki i militarke do 1500zl
Swiety82 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Za tę kasę kupisz nowiutką Proximke na gwarancji i jeszcze Ci zostanie na dobre piwo :)
Prezes14 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 zdecydowanie Proxima, a za resztę dokupić porządną łopatkę :) Pozdro
d1978 Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 a czy ta proxima ma selekcje metali i czy jest latwa w obsludze,na allegro widzialem jakies polskie wykrywacze dominator chyba za 2000zl to dobry sprzet
d1978 Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 Koledzy!Ja nadal nie wiem czy ta proxima jest dobra czy nie ,moze fisher f5 lub f70
albertus32 Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 proxima jest bardzo skuteczna, fisher f 70 troszke czulszy, jednakze troszke trudniejszy. Jesli nie miales do czynienia z detektorkami bedziesz go chciał rzucic o drzewo-gdyz ciagle sygnałki cie wykończą, proxima jest bardzo stabilna i ma to co nie ma fisher - statyk ( na militaria w lesie, statyk bardzo głeboki.)
hombre1 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Nie ma wykrywki do 1500 zł dobrej na drobnicę i na militarkę...w tej cenie są wykrywacze z trybem statycznym i dynamicznym,ale czy są faktycznie dobre,czy tylko przeciętne ?!
albertus32 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 proxima jest bardzo dobra na kolor i do lasu, poczytaj w wyszykiwarce o proximie, jest uniwersalnym detektorkiem,
hombre1 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Kolego albertus32...nie muszę używać wyszukiwarki i niczego czytać,by mieć własna opinię o tym wykrywaczu.Widać Kol.jeszcze nie pracował ze sprzętem faktycznie bardzo dobrym na kolor.Skoro kolega tak go chwali może przy okazji również napisze,dlaczego kupił innej marki...
szamann1 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Heh jak zwykle dyskusja o wykrywaczach :/ , za kwotę 1500 zł raczej nic lepszego nowego i na gwarancji od proximy nie kupimy, tym bardziej tak uniwersalnego. Wiadomo są wykrywacze lepsze i skuteczniejsze i co za tym idzie kwota którą trzeba wydać pokaźnie rośnie, ale jak zwykle każdy chwali swoje a kupić coś trzeba. Osobiście używam proximy i jestem zadowolony, na militarkę i okopy mamy statyka z identyfikacją graficzną (dla mnie rewelacja), a na drobny kolorek dynamika, na jedno i drugie coś takiego jak tryb jednoczesny zwany mixem. Jednym słowem wybór należy do ciebie :D Pozdrawiam, życzę szybkiej, udanej decyzji i zakupu dobrego sprzętu a przede wszystkim dobrych miejscówek i farta !!
albertus32 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 kolego hombre1- podana cena 1500 zl, nie polece przeciez fishera f 75 za 4099, z ktorym teraz pracuje, po 2 jesli piszesz,ze nie pracowalem na sprzecie naprawde dobrym na kolor, napisz jaki to sprzet i doradz koledze, moze kupi uzywany, bo napewno nie nowy, prawda?...
hombre1 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Ano prawda...ale wg.mnie nie ma wykrywaczy zarówno dobrych na kolor jak i na militarkę.Jak dobry na kolor,to gorszy na militarkę i odwrotnie.Żadnej marki nie zaproponuję...najlepiej samemu poczytać i wyciągnąć własne wnioski.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 hombre1 - mylisz się są takie sprzęty. Świetnym przykładem jest tu chociażby Whites XLT, ale w cenie do 1500 Proxima jest nie do pokonania.PozdrawiamVW
hombre1 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 VanWorden...nie sądzę,abym sie mylił...nie sądzę również abym się mylił,że to nie przypadek,że jest sporo postów typu...kwota do 1500 zł i co dalej ?!...a potem wiadoma odpowiedż...meczące są te ciągłe tematy na jeden temat...
hombre1 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 P.S. A skoro już zostałem przyparty do tzw.muru",to napiszę,że w dobie zmiany modelu Minelaba X-70 na nowy model zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest kupno np.używanego X-70 na kolor i militarkę niz ...
VanWorden Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Jeżeli zaczniemy rozmawiać o używanych sprzętach do 1500 to troszkę temat się poszerzy, ale po pierwsze ciężko byłoby znaleźć X70 w tej cenie a po drugie akurat na militarkę i tak Proxima jest od niej lepsza, choćby ze względu na pełny tryb statyczny.PozdrawiamVW
dzieci3 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Kupić taki,żeby odpowiadał oczekiwaniom i jednocześnie sytuacji finansowej.Moja sugestia na dzień dzisiejszy to Whites Xlt,niestety trzeba dorzucić kilka złotych.Róznica będzie widoczna przynajmniej na wyświetlaczu.Co do reszty konkretna miejscówka o której dzisiaj można tylko pomarzyć.Osobiście skłaniam się jeszcze ku Minelabom.Pzdr.
eoniegin Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Mam Prospectora jest OK, polecam Ci go do tysiąca, na militarkę dobry. Chodziłem też z innymi wykrywaczami i w Prospectorze nie ma wariacji sygnałów, ma dobrą pracę statyczną, jak masz sygnał, to jest to sygnał pewny, a nie że zastanawiasz się, czy to aby na pewno nie wariacja wykrywki. Nie mówiąc o tym, że ma lepsze zasięgi od ACE. Dominatora też testowałem, fajny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.