Skocz do zawartości

Mosiądz, a elektroliza

sobolaro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie jak elektroliza działa na mosiądz. Znalazłem w lesie łuskę z 1940r. i chciałbym ją wyczyścić ze rdzy, ale nigdy jeszcze nie czyściłem żadnego rodzaju metali kolorowych tym sposobem. Może któryś z kolegów już próbował i doradzi mi czy warto próbować, czy nie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

czyści jak każdy metal, jezeli sa duże wzery w tym twoim przedmiocie to po elektrolizie sie znacznie uwidocznia, o patynce też można pomażyc bedzie czysty metal , nie zawsze to ładnie wyglada:P ten twoj przedmiot może być stalowy i tylko pokryty miedzia dlatego jest na nim rdza, no chyba ze mosiadz przebywał w towarzystwie stali ale na zdjeciu widze ze to pierwsze raczej.

Mam jeszcze jedno pytanie wiem, że powinienem zapytać o to w dziale ingentyfikacja, ale jak już tu wkleiłem zdjęcia to pozwolę sobie tu zadać to pytanie. Czy po napisach na spłonce potrafi ktoś powiezieć jakiej narodowości jest ta łuska i z jakiej broni pochodzi?
PS.średnica łuski to 45mm, wysokości niestety nie znam, gdyż łuska jest rozerwana powyrzej 60mm.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie