Skocz do zawartości
  • 0

co to za łuski?

ptrc

Pytanie

Napisano

tak jak w temacie. Wysokość ok 10mm średnica ok 2,44mm. Różne bicia w tym gwiazdki, VI, 44 i inne pojedyncze cyfry.

pzdr

Ostatnio dostałeś ostrzeżenie aby precyzyjnie tytułować wątki, następny raz=kartka

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 17:08 14-08-2009

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Twoje łuski to 7,62 x 25 mm TT , używane w pistoletach TT i pepeszach, wyprodukowane w 1944 roku , armii radzieckiej , bardzo częste znalezisko :) pozdrawiam
Napisano
TT

Te z linku który podałeś są wymienne z tymi które znalazłeś (te drugie wywodzą się od tych pierwszych, będąc właściwie ich kopią).

Twoje łuski to po polmosach jedno z najbardziej denerwujących znalezisk. Osobiście tylko raz trafiłem na 7,63x25. Obok była łódka.

Pozdr!
Napisano
Rzeczywiście tam gdzie szukałem były tego stosy, chociażby samo to świadczy o użyciu broni automatycznej a nie pistoletowej. Dzięki za info.

pzdr,
Napisano
wygląda mi to jednak na mauser. Tak wynikało by z http://www.municion.org/763/763.htm. Mają dokładnie takie trzy punktowe zagniecenia wokół pocisku i gwiazdki na biciach.
Napisano
mi to wygląda na pepesze" ale wsadz do środka papierosa jak pasuje idealnie to pepesza jak ma luz to 9mm ale to bedzie rusek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie