dr.tommy Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Witam.Chciałbym się dowiedzieć co to za zegarek i jaką posiada wartość.
Swiety82 Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Werk (z niem. dzieło, mechanizm, fabryka) to mechanizm zegarka. Termin ten dawniej używany w odniesieniu do innych maszyn dziś używany jest tylko w zegarmistrzostwie, głównie określając mechanizmy zegarków mechanicznych."http://pl.wikipedia.org/wiki/WerkBandolero nim następnym razem dasz taki ciekawy komentarz, najpierw przemyśl to na spokojnie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:47 11-08-2009
bandolero Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Znowu mi ktoś wyciął dwa posty. Teraz krótko- Święty, ta Twoja wikipedia, z której czerpiesz wiedzę, zapomniała dodać, że słowem WERK Niemcy określali również schrony bojowe, np. Panzerwerk" (ciężki schron) czy B-Werk" (schron klasy wytrzymałości B). A w ogóle to poluzuj mankiety i prezentuj więcej poczucia humoru :)
Swiety82 Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Po pierwsze-wikipedia nie moja-podałem tylko cytat. Po drugie-to nie dział na określenia typu BEBECHY czy WNĘTRZNOŚCI. Po trzecie-kasuję posty niezwiązane z id przedmiotu.A humoru dziś mam jak na lekarstwo ;)
dr.tommy Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Nie pobijcię się o nazewnictwo !!!Wolałbym więcej szczegółów o zegarku, np. czy warto go przywrócić do stanu świetności?? I ogólnie czy dobry to wytwór czy raczej gruba masówa??
dr.tommy Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Witam.Chciałbym się dowiedzieć co to za zegarek i jaką posiada wartość.
Swiety82 Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Międzywojenny Junghans, myślę że ok. 150zł? Vorax wpadnie to poprawi mnie.ps. wnętrzności"?? :)) To się nazywa WERKPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 08:06 11-08-2009
bandolero Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Werk nazywa się po polsku WNĘTRZNOŚCI. Albo BEBECHY.
dr.tommy Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Prosiłbym aby kolega Vorax się wypowiedział bo reszta to sie zaraz pobiję jak widzę. A swoją drogą, jak określić coś co jest we wnętrzu jeśli nie wnętrzności??
Pytanie
dr.tommy
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co to za zegarek i jaką posiada wartość.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.