Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek stolikowy.

dr.tommy

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Werk (z niem. dzieło, mechanizm, fabryka) to mechanizm zegarka. Termin ten dawniej używany w odniesieniu do innych maszyn dziś używany jest tylko w zegarmistrzostwie, głównie określając mechanizmy zegarków mechanicznych."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Werk

Bandolero nim następnym razem dasz taki ciekawy komentarz, najpierw przemyśl to na spokojnie.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:47 11-08-2009
Napisano
Znowu mi ktoś wyciął dwa posty. Teraz krótko- Święty, ta Twoja wikipedia, z której czerpiesz wiedzę, zapomniała dodać, że słowem WERK Niemcy określali również schrony bojowe, np. Panzerwerk" (ciężki schron) czy B-Werk" (schron klasy wytrzymałości B). A w ogóle to poluzuj mankiety i prezentuj więcej poczucia humoru :)
Napisano
Po pierwsze-wikipedia nie moja-podałem tylko cytat. Po drugie-to nie dział na określenia typu BEBECHY czy WNĘTRZNOŚCI. Po trzecie-kasuję posty niezwiązane z id przedmiotu.

A humoru dziś mam jak na lekarstwo ;)
Napisano
Nie pobijcię się o nazewnictwo !!!
Wolałbym więcej szczegółów o zegarku, np. czy warto go przywrócić do stanu świetności?? I ogólnie czy dobry to wytwór czy raczej gruba masówa??
Napisano
Międzywojenny Junghans, myślę że ok. 150zł? Vorax wpadnie to poprawi mnie.

ps. wnętrzności"?? :)) To się nazywa WERK

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 08:06 11-08-2009
Napisano
Prosiłbym aby kolega Vorax się wypowiedział bo reszta to sie zaraz pobiję jak widzę.
A swoją drogą, jak określić coś co jest we wnętrzu jeśli nie wnętrzności??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie