Skocz do zawartości

ranking dynamików

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co do rankingu i słusznej uwagi, ze pkt 1 i 2 raczej odpada, za to co do punktu 3 - f 75 przemiata szybciej od rochatej niedzwiedzicy. szybki jest skubany. czułośc baaardzo duża, statyk tez mocna strona f 75. seeker mialem proxime i wiem, ze nie ma sensu porównywac ja do np. tejona, xlt,(z minelabami nie robiłem testów), czas reakcji,identyfikacja, czulośc czy ergonomia nie jest najmocniejsza jej strona, choc na ta cene ma statyk i miks, wiec mysle ze w swoim przedziale cenowym najlepsza. pozdrawiam
Napisano
seeker, to żeś mnie teraz rozbawił hehehhe ale w Twojej ironii jest sporo prawdy. Miałem okazję kupić proxę ale jej nie kupiłem i wątpię bym kupił.

Panowie, jeszcze raz, bo jak czytam niektóre wypowiedzi to nie wiem czy śmiać się czy płakać!
Ja podałem TYLKO taki przykład, jak taki ranking może wyglądać!!!
Gdybym napisał:
ranking #1 - parametr, który bierzemy pod uwagę to: który wykrywacz można najłatwiej/najszybciej wypier.olić do kosza"

to rozgorzałaby dyskusja: a kosz to powinien być z segregacją śmieci, a jak duży powinien być to kosz, a rzucając wykrywaczem do kosza to parabola lotu wykrywacza powinna być taka albo siaka, albo wykrywacz w koszu powinien wylądować telemarkiem jak nasz Adaś" ;)

By stworzyć taki ranking to:
po pierwsze - potrzebny jest dostęp do różnych modeli/rodzajów/typów wykrywaczy; ja takiego dostępu nie mam;
po drugie - potrzebny jest specjalista, który potrafi porządnie i dobrze ustawiać parametry tych wykrywaczy; ja nim nie jestem;

Czy Wy macie dostęp do różnych modeli sprzętu i czy jesteście specjalistami? - nie wiem ale poprosiłem Was o to i przede wszystkim w pierwszym poście napisałem CZY JEST MOŻLIWOŚĆ...".

pozdrawiam, ulriś_von_der_śmigło
Napisano
kolego ulriś tak jak ty, tak mało kto ma stycznośc z wieloma detektorami, stąd mało kto ma wiarygodne dane, proponuje podac konkretne modele, wtedy moze bedzie łatwiej wybrac wykrywacz ,,dla siebie''. Najlepiej by było gdybys okreslił sie - jakie modele wchodza w rachube kupna, wtedy mozna konkretnie juz o nich pisac, nawet jesli nikt nie mial kilku wymienionych potencjalnie deektorów, wlasciciel chociaz jednego z nich moze napisac o zaletach i wadach, lub bedzie mogl porównac chociaz do 1 , który moze juz miał
pozdrawiam
Napisano
albertus32 dzięki za chęć pomocy ale nie będę opisywał które wykrywacze wchodzą w grę, czego konkretnego dziś oczekuję itp itd bo takich wątków już jest sporo, a odpowiedzi w nich podawane (czyli podawane modele wykrywaczy) sprawiają że jeszcze bardziej człowiek głupieje przy wyborze sprzętu - przynajmniej ja tak mam.

Ja po prostu chciałbym spojrzeć na rzetelne zestawienia (uwzględniające dane kryterium) wykrywaczy i samemu wybrać dla siebie sprzęt. Myślę, że sensownie i w dużej mierze prawdziwie, wypowiedział się kolega Brzęczy.

Taki jednoznaczny ranking jak najbardziej jest możliwy, tyle że nikt kto mógłby go opracować nie ma do tego żadnej motywacji. A inni nie mogą z różnych powodów. Dlatego zawsze klient będzie skazany na uczenie się na błędach, oby tylko na cudzych. Dlatego najważniejsza przy podejmowaniu decyzji na podstawie opinii na forach jest umiejętność odsiewania bzdur i pobożnych życzeń wypisywanych przez właścicieli konkretnych urządzeń oraz osób które żyją z dezinformacji od wiarygodnych postów.
Trzeba też pamiętać, że nie tylko jest ważne jaki wykrywacz, ale również (a często przede wszystkim), kto go w rękach trzyma. Znane powiedzenia w stylu "kulawej baletnicy przeszkadza rąbek od spódnicy albo "gówno chłopu, nie zegarek mają tu jak najbardziej zastosowanie :)"

Dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się w tym temacie i w większym bądź mniejszym stopniu chcieli mi pomóc. Pozdrawiam użytkowników forum.

ulriś_von_der_śmigło
  • 1 month later...
Napisano
Moim skromnym zdaniem z wykrywaczami jest tak jak z samochodami. Powyżej pewnej ceny nie ma po prosty złych a o wyborze takiego czy innego decydują niuanse w rodzaju sympatii do marki wynikającej z wcześniejszych doświadczeń, siły perswazji sprzedawcy,dostępności,popularności, mody, opinii osób które kupujący uważa za ekspertów itp. Tak więc jeżeli dysponujesz odpowiednią sumą i wiesz co chcesz kopać to trudno będzie kupić zły sprzęt. Pozdrawiam. Butch.
Napisano
Jest w tym część prawdy, ale tylko część. W cywilizowanych samochodach nie spotkasz często problemów znanych z Poloneza, Syrenki czy Łady. Ale tez się różnią - klasą rozwiązań. Tyle że na wyższym poziomie oczekiwań. Jeśli ktoś jest wymagający, to będą mu przeszkadzały przypadłości niektórych producentów lub modeli. Ja na przykład bardzo zwracam uwagę na ergonomię, jakość rozwiązań i klasę wykonania, za to wygląd, nowość nie mają dla mnie żadnego znaczenia. Dlatego NA RAZIE trzymam się XLT, bo mimo swoich wad przyzwoicie spełnia moje kryteria.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie