tominml Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2009 Mam ich troche i chcialbym je poczyscic wiec doradzcie jaki sposob jest najlepszy.chodzi mi o nasze prl-owskie aluminiaki.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Kwasek cytrynowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mecenas12 Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 kwasek cytrynowy może zniszczyć powierzchnię aluminiową tak więc uważaj,miałem kiedyś monetę alu i po kwasku ,moneta nadawała się do śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Sierpień 2009 Share Napisano 16 Sierpień 2009 to zalezy z czego czyscic..jezeli są wżery to i tak gra nie warta świeczki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Polecam do monet aluminiowych ANTOX może tanie to to nie jest, ale PRL-owskie moniaki wyglądają po tym jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Osobiście,czyszczę amoniakiem z małą ilością wody,po kilku chwilach monetka jest czytelna.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.