sten Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 moze mi ktos powiedziec z jakiej formacji(+Kraj) jest ten pan?
PG Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Pasuje mi na Landsturm Infanterie? Ale to tylko takie przypuszczenie, czapek" to schwarzer Wachstuchmutze mit Landwehrkreutz :)Pozdro!
PG Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 A zapomniałem, 29 na kołnierzu to może być numer batalionu :)
sten Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 Dzieki,poszukalem w sieci pod haslem schwarzer Wachstuchmutze mit Landwehrkreutz;)"i jest jak piszesz,to Landsturm.
PG Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Do usług :) Cisze się że mogłem pomóc.Pozdrawiam
8total4 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 nie chce się wcinać..ku temu stwierdzeniu iż to numer atalionu"..Chodzi o samodzielny atalion" ??Jeżeli nie, to jaki pułk ma 29. atalionów" ? :)nie znam zbyt dokładnie struktur piechoty Landsturm'u", tak tylko głośno myślę"..nie oszczędzajcie krytyki jeżeli coś pokręciłem :)pozdro!
PG Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Do tablicy wywołany i nie przygotowany... Dokładnie też nie znam struktur batalionu Landsturmu, ale tak sobie myślę że może z landu", każde miasto wystawiało batalion? Nie mam tak głębokiej wiedzy na ten temat, dlatego napisałem może" i może ktoś kto wie więcej i chciałby wiedzą się podzielić mnie również poprawi :)Pozdrawiam
sten Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 http://www.altearmee.de/hilfe/landsturm/index2.htm
Pytanie
sten
moze mi ktos powiedziec z jakiej formacji(+Kraj) jest ten pan?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.