tyfus Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 dokładnie tak samo - widocznie mają coś" z serwerem. trzeba czekać, może będzie lepiej :)
Midas Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Faktycznie coś nie tak. Na szczęście mam ściągnięte te mapki, które potrzebuję.
michal1514 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 i lipton ;< szukalem innych mapek w necie ale nie znalazłem
michal1514 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 A powiedzcie mi jak jest z zasięgiem w ace 150 ?Z jakich odległości potrafi wychwycić monetke ? a z jakich (na ustawieniu All metal) jakieś metale nie kolrowe ?
sławek1989 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 zasiegi sa poprostu dobre jak za taka kase.
Midas Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 No dokładnie trudno jest mi podać zasięg w cm bo nie kopię z linijką, a i tak gdybym z nią kopał to trudno by mi było to określić. Kopałem dołki z monetkami na jakieś 25 cm (na oko) ale nie wiem czy monetka była na takiej głębokości czy może gdzieś wyżej w bocznej ściance dołka. Ale wykopałem kiedyś kłódkę wielkości paczki fajek w dołku że noga wchodziła mi po kolano do dołka i była ona na samym dnie ( mam 178 cm wzrostu )i byłem w szoku. Pozdr.
michal1514 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 Ok, ale widze że zakupu nie pożałuje :) każdy chwali ten wykrywacz hehe
michal1514 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 spotkałem się z takimi opiniami że 150 to zabawka -_- co wy o tym sądzicie ? z twgo co wiem to zabawkami mogą być chińczyki, i obiło mi się o uszy że 150 dobrze kosi drobnicę, ja bym go zabawką nie nazwał
Poganin Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 bo to prawda, wszystkie wykrywacze to takie zabawki, jedne tańsze drugie droższe, bo rzecz tez na tym polega ażeby też sie dobrze bawic. Ja takim gareccikiem to wyciągam przeważnie łuski z 10, 15 cm, choc monetki też się czasem trafiaja, jak na monetkowca przystało. Też czasem kopie takie dołki jak kolega, za kolano ,np.za kawałkiem lemiesza czy podkowy, bo ładnie gong brzmi. Jednym słowem na kolorki , nie tylko drobnice, za tą cene jest wporzadku. Chodze na max czułości i na all metal, czasem tylko przełączam na jewerly jak dużo śmieci. Jak już ktoś pisał , zdaża sie że niepotrzebnie się wtedy wzbudza, ale to kwestia osłuchania i wprawy. Ogólnie jest ok.
michal1514 Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 Wykrywacz dzisiaj dostałem :D testowałem sobie go w powietrzu to miał dość dobre osiągi ale wiem że to nie to samo co w ziemi, więc zobacze w sobote co i jak :)
Midas Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 W sobotę????? Chłopie ja jak dostałem kanarka to nie minęło 2 godzinki i już w terenie byłem ale ta młodzież dzisiaj wybredna ;P hehe Pozdro płytkich dołków życzę i samych skarbów.
michal1514 Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 heheh ;D chcialem jutro z ranca na jakies pole wyskoczyc ale na kuriera czekam bo monetke zamowilem :D a juz 2 dni mnie nie moze w domu zastac
michal1514 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 Dzisiaj byłem na pierwszym wypadzie za garrecikiem, nic niestety nie znalazłem prócz nakrętki z butelki jakąś puszke po farbie i inne pierdoły, ale myśle że jak za tydzień przeszukam to pole dokładniej to wyskoczy jakaś monetka. Zdarzyło mi się tak że wykrywacz dawał sygnał ale po tym jak skopałem to miejsce sygnał zanikał, czy wam też zdarzały się takie fałszywe sygnały ? czy poprostu moze byc to bardzo mala rzecz ukryta w bryłce Ziemi ?
majos Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 ano sie zdarza to przypadłość kanarka zarówno 150 jak i 250 pozdro
albertus32 Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 kolego, rzadko sie zdarza, ze sie cos fajnego znajdzie, spokojnie. najważniejsze jest znalezienie dobrego miejsca- wtedy monetki sie posypia. Jesli chcesz jeszcze raz sprawdzic te samo pole, chodz powoli i pod róznym kątem czyli w szerz, w poprzek i z klina. Powaznie.pozdrawiam
michal1514 Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 Ok :) ale ja sprawdziłem tylko część tego pola, ono się ciągnie jeszce dalej, ale zaskoczyło mnie to że z prawi 10 cm wyłapał małe kułeczko podobne jak było kiedyś w trampkach przez które puszczało się sznurówke ;D
michal1514 Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 No więc dzisiaj byłem na takim ppierwszym mini wypadzie, w miejscu gdzie od kilku lat ludzie biegają z wykrywką, masa okopów i duże pole obok...również przeszukane...ale znalazłem łuseczke i chyab zakętke z granatu trzonkowego...na polu miałem kilka chyba fałszywych sygnałów...dźwięk był jak na monete ale wyszedł np odłamek...na ustawieniu jewelery...ale ogólnie jestem zadowolony...jutro polatam po polach wokół wsi...tam już monetka powinna być ;)
michal1514 Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 witam ! mam ostatnie pytanie na temat tego wykrywacza, jakie są jego zasięgi ? z jakiej odległości wyłapał by hełm na powiedzmy all metal ? wiem, że drobne rzeczy bierze z dość dużej głębokosći
Tradytor Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Gdzieś z pół metra to pociągnie spokojnie
michal1514 Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 ostatnio z 40 cm wyciagnalem kawalek blachy, a helm jest wiekszy to wydaje mi sie ze z wiekszej by pociagnal
michal1514 Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 Wiem, że pisaliście o fałszywych sygnałach, że to w garretach sie zdarza ale zaczyna mnie to denerwować, dzisiaj szedłem sobie droga polną jest sygnał, wskazuje na to że coś okrągłego, pomachałem kilka razy, pipczy głośno, więc zaczynam kopać, kopie kopie...i nagle....sygnał zniknął -_- macie jakieś sposoby żeby temu zaradzić ? może zmniejszyć sensitivy ?
tyfus Napisano 20 Sierpień 2009 Napisano 20 Sierpień 2009 typowe :) nie tylko Garretty tak mają, u mnie też się to często zdarza. Czasem wystarczy odgarnięcie wierzchniej warstwy (jak można - liści, mchu czy ziemi) - jeżeli sygnał zniknął, to nie kopię, jeżeli jest - kopię :) inna rzecz, to to co się wykopie :)
michal1514 Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 no ale ja np. odgarnąłem trawe, sygnal jest...kopie kopie - nie ma O_O
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.