8total4 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Całość ładnie złocona, z tyłu mocowanie na dwa bolce abijkowe", profil nie jest płaski, a raczej delikatnie wybrzuszony - wypukły.dość masywna i gruba, wymiary - 16 x 32mm Dodam iż pochodzi z dawnego carskiego i polskiego poligonu.mam nadzieję iż komuś przyjdzie do głowy jakiś schemat.z góry dzięki!!pozdrawiam!
8total4 Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 witam.na innym forum kolega Hu13ert zidentyfikował ją jako numer z epoletu lejb-rotmistrza kawalerii.znaleziona została w starej chatce na terenie dawnego poligonu 14. Mitawskiego Pułku Huzarów, i myślę że trop pasuje w 100%pozdrawiam.
Martian Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 Forma rosyjska jak widać Były i haftowane i odlewane a miejsce znaleziska i historia powiedzą więcej...
8total4 Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 no wlasnie ta nie jest z takiego rodzaju epoletu, tylko ze sztywnego, okuwanego blachą.ale generalnie układ graficzny prawie ten sam.pozdrowienia.
8total4 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Całość ładnie złocona, z tyłu mocowanie na dwa bolce abijkowe", profil nie jest płaski, a raczej delikatnie wybrzuszony - wypukły.dość masywna i gruba, wymiary - 16 x 32mm Dodam iż pochodzi z dawnego carskiego i polskiego poligonu.mam nadzieję iż komuś przyjdzie do głowy jakiś schemat.z góry dzięki!!pozdrawiam!
8total4 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Może to część jakiejś odznaki, lub emblemat od nakrycia głowy (mam nadzieję że nie numerek z drzwi;) ??Na epolet/naramiennik, wydaje się zbyt masywna, no i profil średnio mi pasuje..pozdrawiam!
Pytanie
8total4
Całość ładnie złocona, z tyłu mocowanie na dwa bolce abijkowe", profil nie jest płaski, a raczej delikatnie wybrzuszony - wypukły.
dość masywna i gruba, wymiary - 16 x 32mm
Dodam iż pochodzi z dawnego carskiego i polskiego poligonu.
mam nadzieję iż komuś przyjdzie do głowy jakiś schemat.
z góry dzięki!!
pozdrawiam!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.