Skocz do zawartości
  • 0

Torba/Plecak

EAGLE11

Pytanie

Napisano

Witam!
Bardzo proszę o identyfikaację tej torby. Wygląda ona na bardzo starą, w dodatku jeszcze te guziki i ajemnicza pieczęć". Jeśli jest taka potrzeba to wraz z następnymi zdjęciami mogę dodać jej wymiary.Na guzikach są orzełki(podobne do tych z monet).

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Bardzo proszę o identyfikaację tej torby. Wygląda ona na bardzo starą, w dodatku jeszcze te guziki i ajemnicza pieczęć". Jeśli jest taka potrzeba to wraz z następnymi zdjęciami mogę dodać jej wymiary.Na guzikach są orzełki(podobne do tych z monet).

Napisano

Coś, mi to wygląda na jakąś pieczęć, a nawet dwie (jedna mała na górze i większa na dole). Niestety nie do odczytania.

Napisano
Kolego Eagle11 te torby i sprzęt są używane po dziś dzień.Od kiedy nie mam pojęcia ale podejrzewam, że od wprowadzenia na stan armii odzieży ochronnej L-2.Tak jak pisałem wcześniej takie kostiumiki i identyczne torby posiada na stanie do dziś Marynarka Wojenna.Jako że w tej chwili urlopuje więc nie zamieszczę tu mojego kompleciku ale torba od niego jest identyczna. Mogę dodać jeszcze tyle, że torby od tzw. elki różnią się od siebie odcieniami co zapewne spowodowane jest producentem itd. ale generalnie guziki,system mocowań itd. jest dokładnie taki sam.
Napisano
Kolego Luftlander nijak się nie mogę zgodzić bo na podanym przez Ciebie linku torba wygląda inaczej niż ta, którą przedstawia kolega Jacek.Ant.
W tym linku widać dokładnie w jakiej torbie były te maski noszone http://www.aurbanski.bsk.vectranet.pl/sr1p.html
Chyba,że zdarzało się przenoszenie w torbach od odzieży L-2.
A co do tego, że to torba od L-2 mam pewność z doświadczenia (mam taki kostiumik na stanie;)
pozdrawiam serdecznie.
Napisano
Jak na moje oko to torba od L-2 (ubioru przciwchemicznego) używanego po dziś dzień w np. Marynarce Wojennej. Aluminiowe guziki z orłem bez korony. Proponuje sprawdzić na alle... bo troszkę jest tego.
pozdrawiam
maciek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie