sqr Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 co to za pocisk ? wyszedł w okolicy pozycji z września wyrazny ślad po 4ech bruzdach
vis1939 Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Współczesny myśliwski,ołowiany czubek nie jest kryty płaszczem w celu stworzenia efektu grzybkowania pocisku w tuszy zwierzęcia,te bruzdy i krzywy czubek" to efekt wystrzelenia pocisku który trafił w coś miękkiego i tylko się lekko zdeformował.
sqr Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 co to za pocisk ? wyszedł w okolicy pozycji z września wyrazny ślad po 4ech bruzdach
spap1111 Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 To jest jakiś myśliwski pocisk półpłaszczowy. Raczej współczesna rzecz
Barthez Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 to nie jest myśliwska amunicja-wiem bo mój ojciec jest myśliwym i pokazałem mu,powiedział że to nie jest amunicja jaką się używa w myślistwie.Ten czubek to jest taki krótki i zakrzywiony?mam podobną łuskę ale z dłuższym czubkiem i też w ten sposób zagiętym.To mi wygląda na uszkodzenie mechaniczne bo taki pocisk wątpię czy mógłby wylecieć z lufy karabinu i dotrzeć do celu.
Pytanie
sqr
co to za pocisk ? wyszedł w okolicy pozycji z września
wyrazny ślad po 4ech bruzdach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.