huk 100 Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 wracając do bagnetu - według Królikiewicza jest to bagnet zastępczy do karabinu Mauser 98 zaliczany do wz.14 TYP 1 -ten twój widać że miał bliskie spotkania ze świniami :):) pozdro
ensiferum3 Napisano 31 Lipiec 2009 Napisano 31 Lipiec 2009 To będzie to : 9.3x72R - .360 NITROWpisz tą nazwę tutaj : http://www.municion.org/Litery to najprawdopodobniej DWM
Cowboys From Hell Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Napisano 1 Sierpień 2009 Dzięki.Sam na pewno bym nie znalazł tej łuski.Nawet bym nie wiedział gdzie szukać.A co do bagnetu to może w końcu trafie jakiś co nie miał bliskich spotkań 3-go stopnia...
Cowboys From Hell Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Oczywiście wszystko bezpieczne
Cowboys From Hell Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Na górnej obrączce napis Liebe"Dolna obozowa wykonana z jednego franka.(wewnątrz napisy z monety)
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Napisano 9 Sierpień 2009 Ciekawsze z ostatnich wypadów.
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Napisano 9 Sierpień 2009 Łyżeczka chyba srebro.Z tyłu Jakieś drzewko w kwadracie, napis Patent",100 w prostokącie i 33 w rombie.Da ktoś rade rozszyfrować bez zdjęcia??Jak najlepiej wyczyścić?
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Napisano 9 Sierpień 2009 Sygnet z kamykiem brata.Wrzucę do działu ID.Sprzedałem bratu wykrywacz (ace 250) i teraz mnie tylko denerwuje bo ciągle coś fajnego trafia.Ostatnio nieśmiertelnik a teraz sygnet.Myślałem że na tym się skończy ale dzisiaj w lesie trafił bańkę po mleku.Była zamknięta i tak zardzewiała, że trzeba było otworzyć ja jak konserwę bokiem saperki.Co się ukazało naszym oczom?Jakieś szmaty i straszny smród :/Ale obok szmat były jakieś guziki (plastikowe i drewniane) w paczkach z niemieckimi napisami, szpilki, bandaże w skarpetach, korki takie od elektryki i co najbardziej mnie rozwaliło- widelce,łyżki i noże.Obok tego leżało sporo garnków.Też znalazłem bańkę po mleku ale były w niej tylko sznurowadła.Na szczęście trafiłem garczek kamienny lub gliniany a w nim buty, świeczniki, figurka jamnika z porcelany i mnóstwo szmat.Niestety wszystko było zalane wodą i zgniło, ale frajda z kopania niesamowita:)Miał ktoś kiedyś podobną historię? Piszcie jak coś podobnego trafiliście
JohnnY963 Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 ten sygnet jak datujesz? z czym go znalazłeś (brat znalazł:P) mam taki sam... :D
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Nie mam pojęcia z jakiego okresu jest sygnet.Znaleziony w lesie, gdzie mogło się dziać wszystko (młyn,pałac i okopy)Był na identyfikacji ale nikt nie wydatował.PZDR
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Piesio z mojego garczka :)
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 A to już kawałek dalej.Była sobie lampka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.