huk 100 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 wracając do bagnetu - według Królikiewicza jest to bagnet zastępczy do karabinu Mauser 98 zaliczany do wz.14 TYP 1 -ten twój widać że miał bliskie spotkania ze świniami :):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 To będzie to : 9.3x72R - .360 NITROWpisz tą nazwę tutaj : http://www.municion.org/Litery to najprawdopodobniej DWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 Dzięki.Sam na pewno bym nie znalazł tej łuski.Nawet bym nie wiedział gdzie szukać.A co do bagnetu to może w końcu trafie jakiś co nie miał bliskich spotkań 3-go stopnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 BRESLAU 26.8.1934 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 Oczywiście wszystko bezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 Na górnej obrączce napis Liebe"Dolna obozowa wykonana z jednego franka.(wewnątrz napisy z monety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 Ciekawsze z ostatnich wypadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 Łyżeczka chyba srebro.Z tyłu Jakieś drzewko w kwadracie, napis Patent",100 w prostokącie i 33 w rombie.Da ktoś rade rozszyfrować bez zdjęcia??Jak najlepiej wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 Sygnet z kamykiem brata.Wrzucę do działu ID.Sprzedałem bratu wykrywacz (ace 250) i teraz mnie tylko denerwuje bo ciągle coś fajnego trafia.Ostatnio nieśmiertelnik a teraz sygnet.Myślałem że na tym się skończy ale dzisiaj w lesie trafił bańkę po mleku.Była zamknięta i tak zardzewiała, że trzeba było otworzyć ja jak konserwę bokiem saperki.Co się ukazało naszym oczom?Jakieś szmaty i straszny smród :/Ale obok szmat były jakieś guziki (plastikowe i drewniane) w paczkach z niemieckimi napisami, szpilki, bandaże w skarpetach, korki takie od elektryki i co najbardziej mnie rozwaliło- widelce,łyżki i noże.Obok tego leżało sporo garnków.Też znalazłem bańkę po mleku ale były w niej tylko sznurowadła.Na szczęście trafiłem garczek kamienny lub gliniany a w nim buty, świeczniki, figurka jamnika z porcelany i mnóstwo szmat.Niestety wszystko było zalane wodą i zgniło, ale frajda z kopania niesamowita:)Miał ktoś kiedyś podobną historię? Piszcie jak coś podobnego trafiliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnnY963 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 ten sygnet jak datujesz? z czym go znalazłeś (brat znalazł:P) mam taki sam... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Nie mam pojęcia z jakiego okresu jest sygnet.Znaleziony w lesie, gdzie mogło się dziać wszystko (młyn,pałac i okopy)Był na identyfikacji ale nikt nie wydatował.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Guziorki z tej bańki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Żyletki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Piesio z mojego garczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Zwłoki świeczników :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 A to już kawałek dalej.Była sobie lampka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2009 Ostatnio znów cieniutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.