Skocz do zawartości
  • 0

niezbędnik,waza,pochwa,magazynek

dado373

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zgadza się nóż Luftwaffe wyprodukowany przez rostfrei solingen ( która również obecnie produkuje noże ) został wyprodukowany w 1939 roku.
Napisano
Jaka huta?
Waza do zupy. Sygnatura wałbrzyskiej fabryki Krister Porzellan Manufaktur. Wyrób wyprodukowano w latach 1860-1890 i z wojskiem nie ma nic wspólnego.
Choć na broni myśliwskiej się nie wyznaję, to wajcha w dolnej części wskazuje, że śrutówka była łamana, a zatem ładowana odtylcowo (nabój scalony). To raczej dyskwalifikuje zamek kapiszonowy. No i jednak chyba XX-wieczna.
Pozdrawiam!
Napisano
tfu tfu sorry wielkie za wprowadzenie w błąd , chyle czoła jeszcze raz spojrzałem na zdjęcie cywil;p myślałem że to standartowa waza z głowami lwów
Napisano
Dzięki wszystkim za pomocne wypowiedzi.
Goldbaum - Tak jak już pisałem na 100% nie była łamana. Wszystko jest całością .. zrobie fotke z góry to się wyjaśni..
Cd wazy to dzięki za producenta. Może nie była wyprodukowana dla wojska ale napewno przez nie używana.(wiem po zawartości).

Pozdrawiam!
Napisano
Jeszcze raz zwracam uwagę na wajchę w dolnej części. Przykład łamanej jednostrzałówki na linku

Proszę w miarę możliwości o zamieszczanie fotek na forum lub przynajmniej na imageschack-mają tam o wiele dłuższą żywotność niż na fotosiku.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:03 05-07-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie