Skocz do zawartości
  • 0

Metalowy wałek z nacięciami

SHADOR

Pytanie

Napisano

Witam !

Mam coś takiego jak na zdjęciu. Wałek z bardzo lekkiego metalu, coś jakby aluminium, albo jakiś inny lekki stop. Widoczne trzy nacięcia, i wytłoczone 4 przetywane linie wzdłuż pręta, co 90 stopni, jakby osie symetrii. Z jednej strony chyba była wklejona miedziana obrączka, zatyczka. Wklejona jakby na smołę. Zastanawiałem się, czy to nie jest puste w środku, ale nacięcia są dość głębokie więc chyba to odpada. Zakładam, że jest pełny w środku. Średnica około 18mm.

Może macie jakiś pomysł? Ja się poddaję...

pozdrawiam

Sebastian

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mój metalowy, leżący spokojnie na półce, wykopany w lesie wałek ma długość około 18 cm.

Bez skojarzeń proszę :D

pozdr

Shador
Napisano

Witam !

Mam coś takiego jak na zdjęciu. Wałek z bardzo lekkiego metalu, coś jakby aluminium, albo jakiś inny lekki stop. Widoczne trzy nacięcia, i wytłoczone 4 przetywane linie wzdłuż pręta, co 90 stopni, jakby osie symetrii. Z jednej strony chyba była wklejona miedziana obrączka, zatyczka. Wklejona jakby na smołę. Zastanawiałem się, czy to nie jest puste w środku, ale nacięcia są dość głębokie więc chyba to odpada. Zakładam, że jest pełny w środku. Średnica około 18mm.

Może macie jakiś pomysł? Ja się poddaję...

pozdrawiam

Sebastian

Napisano
Witam!
Też mam kawałek takiego czegoś i zastanawiałem się co to może być, lekkie ale garret grał na tym taką melodię, że szok!
Dołączam się i proszę o jakieś info na temat tego przedmiotu!

pozdro!
Napisano
Tez naleze do posiadeaczy kawałków ego czegoś", mysle ze to elektroda z jakiejŚ baterii/akumulatora.
Na jednej stronie elementu widocznego na zdjeciu widac slady patyny jakby bo takim miedzianym kapturku do ktorego moznaby cos podlaczyc.
Napisano
Hm... Teoretycznie tak...

Ale to było dość głęboko wkopane w lesie. Mogłyby to być elektrody albo rdzeń, ale te są gładkie, przynajmniej tylko z gładkimi miałem do czynienia. Ale po co te nacięcia i linie przerywane?

pozdr
Napisano
też kojarzy mi się to z jakimś ogniwem lub czymś takim...

może jeszcze ktoś na coś wpadnie, po południu wkleję zdjęcia swojego kawałka dla porównania

pozdro!
Napisano
Moje jest ułamane, i stanowi jakąś 1/3 całości (wzrokowo) przedmiotu kolegi SHADOR, myślę że nie jest to od baterii wychodziła by bardzo długa bateria... no chyba że jakiejś specjalnej

pozdro!

ps. SHADOR jaką ma długość twój wałek?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie