zbitek0 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Z jakiego okresu pochodzi taki wzór orła? Polski?
8total4 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Polski - piastowski lub wielkopolski.z czego wykonany ten patriotyczny krzyżyk?Srebro czy jakiś inny metal?jakieś bicia, punce? mogą być na zapinaniu.pozdrawiam!
zbitek0 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 napewno srebro, tylko właśnie go czyszcze, bicia sa na ,,kółeczku''-zaczepie. jakiś dziwny znaczek, a próba 925
zbitek0 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 zwykle na starych sreberkach trafiałem próbe 84, a 925 to nie współczesna? za próbą jest coś co przypomina twarz ludzką- profil.
zbitek0 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 jest jeszcze jedno bicie ale nie udało mi sie go jeszcze odczytać, i niestety musze wyjść. dzieki za id orzełka
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 ten profil to kobieta zapewne, ale ta próba to mi coś nie pasuje...pozdro!
8total4 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 nie jestem dobry ze złotnictwa, ale wydaje mi się iż 925 to próba Skandynawska..czym go czyscisz?pytaj o czyszczenie zanim coś usmiercisz, na przyszlosc :)daj makro punc.pozdro!
coriolan Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Polska http://www.andrzejbaranowski.pl/proby.htm
zbitek0 Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 a czyśćiłem go wodą z mydłem tylko. troszke boje sie na niego rzucić z jakimiś polerskimi chemikaliami. Jakaś rada jak go wypolerowć?
8total4 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 po co go chcesz polerować?patyna to naturalna warstwa konserwująca, dodająca przedmiotowi ceny z racji świadczenia o jego autentyczności..nie tworzy się w lat 5 tylko kilkadziesiąt..jeżeli nie masz doświadczenia, nie zabieraj się za czyszczenie niczego..Najpierw duzo czytaj i próbuj na fantach ktore sa znikomej wartosci.Zapraszam do działu Konserwacja.pozdro!
zbitek0 Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 zagłebiliśmy sie w konserwacje, ale dalej nie wiem z jakiego okresu pochodzi, 8total4 napewno go nie ,,zniszcze'' i nie bede sie starał usunąć z niego patyny. Chylę czoło dla twojej wiedzy, i kolegów z tego dziłu,ale nigy nie widziałem takiego godła umieszczonego na symbolu chrześćijańskim! nie wiem czy to jakaś ,,popierdółka'', czy może powinien sie znależć w zbiorach muzealnych bo bardzo podobny wzór Orła widziałem tylko w Krawowskiej gablocie! wyjąłem go z piasku, którą kopała koparka pod Czerskiem k. W-wy.
8total4 Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 to biżuteria patriotyczna..Bóg Honor Ojczyzna"..Takie elastyczne" odwołanie może funkcjonować np.pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.