Skocz do zawartości

Orzeł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Polski - piastowski lub wielkopolski.
z czego wykonany ten patriotyczny krzyżyk?
Srebro czy jakiś inny metal?
jakieś bicia, punce? mogą być na zapinaniu.

pozdrawiam!
Napisano
zwykle na starych sreberkach trafiałem próbe 84, a 925 to nie współczesna? za próbą jest coś co przypomina twarz ludzką- profil.
Napisano
nie jestem dobry ze złotnictwa, ale wydaje mi się iż 925 to próba Skandynawska..
czym go czyscisz?
pytaj o czyszczenie zanim coś usmiercisz, na przyszlosc :)
daj makro punc.

pozdro!
Napisano
a czyśćiłem go wodą z mydłem tylko. troszke boje sie na niego rzucić z jakimiś polerskimi chemikaliami. Jakaś rada jak go wypolerowć?
Napisano
po co go chcesz polerować?
patyna to naturalna warstwa konserwująca, dodająca przedmiotowi ceny z racji świadczenia o jego autentyczności..
nie tworzy się w lat 5 tylko kilkadziesiąt..

jeżeli nie masz doświadczenia, nie zabieraj się za czyszczenie niczego..
Najpierw duzo czytaj i próbuj na fantach ktore sa znikomej wartosci.
Zapraszam do działu Konserwacja.
pozdro!
Napisano
zagłebiliśmy sie w konserwacje, ale dalej nie wiem z jakiego okresu pochodzi, 8total4 napewno go nie ,,zniszcze'' i nie bede sie starał usunąć z niego patyny. Chylę czoło dla twojej wiedzy, i kolegów z tego dziłu,ale nigy nie widziałem takiego godła umieszczonego na symbolu chrześćijańskim! nie wiem czy to jakaś ,,popierdółka'', czy może powinien sie znależć w zbiorach muzealnych bo bardzo podobny wzór Orła widziałem tylko w Krawowskiej gablocie! wyjąłem go z piasku, którą kopała koparka pod Czerskiem k. W-wy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie