EAGLE11 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Witam!proszę o identyfikację. Chętnie usłyszę wszystkie informacje jakie można z niej odczytać. Podejrzewam że ma jakiś związek z I wojną światową...
EAGLE11 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Dziękuje bardzo, niewiem jak wy to robicie :PJeszcze chciałem zapytać:1.W jakiej broni ta łuska(nabój) była najczęściej używana?2.Czy możliwe jest aby nabój, przeleżał 5 lat w magazynie (od 1909 do 1914) i został wystrzelony podczas I WŚ?3.Czy wojska austriackie stacjonowały, miały jakieś potyczki w okolicach Radomia(bo tu właśnie mieszkam i namierzyłem łuske, co ciekawsze bez wykrywacza :) )Kilkaset metrów od mojego domu jest cmentarz z I WŚ, ale absolutnie od nikogo nie mogę uzyskać jakiś dokładniejszych informacji np.Jakiej narodowości są żołnierze tam pochowani :/.
8total4 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 1. Poczytaj o Karabinku Mannlicher (np. wz. 95)2. Było to powszechnie stosowane, amunicja to nie mleko w kartonie z okresem ważnosci 3 mies.3. Jak najbardziej walczyły tam Wojska Austriackie, wspomagając Korpusy pruskie.pozdrawiam!
EAGLE11 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Witam!proszę o identyfikację. Chętnie usłyszę wszystkie informacje jakie można z niej odczytać. Podejrzewam że ma jakiś związek z I wojną światową...
Pytanie
EAGLE11
Witam!
proszę o identyfikację. Chętnie usłyszę wszystkie informacje jakie można z niej odczytać. Podejrzewam że ma jakiś związek z I wojną światową...
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.