archer125 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 witam znalazłem ostatnio kabure i po wyschnieciu skora zrobiła sie twarda i troche sie pofałdowała.czym ja posmarowac zeby zmiekła??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Lanoliną. Do kupienia w aptekach jako składnik do receptur, jak ładnie poprosisz panią magister" to ci sprzeda lub zamówi. Broń Boże nie smaruj kabury żadnym olejem roślinnym ani oliwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archer125 Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 ok dzieki za odp :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Wazelina też jest dobra do skóry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 Mam współczesny (lata 80-te) pas wojskowy. Od noszenia był trochę zgięty w środkowej części. Smarowałem go kremami nivea itp. różnymi wazelinami i olejkami do skóry. Wyglądu nie zmienił, śmierdzieć nie śmierdzi, nie pleśnieje a lekko obciążony ładnie się wyprostował. Pieczątki które miał też się zachowały.Wiec chyba można i wazeliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 Wazaliną NIE można. Po roku mniej więcej wusycha i sóra robi się jak kamień. Jednym z składników kremu Niva jest lanolina, niestety jest jej tam niewiele, nie nadaje się do konserwacji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 Potwierdzam, lanolina sprawdza się doskonale. Dzisiaj zakupiłem na próbę niewielką ilośc. Przetestowałem na fasunku od hełmu. Wynik co najmniej zadowalający. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 A gdzie można dostać taka lanolinę?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.