azwierzu Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Napisano 29 Czerwiec 2009 uprzejmie proszę o identyfikacje od jakiego motocykla one mogą pochodzić ?
Dwadziesciajeden Napisano 29 Czerwiec 2009 Napisano 29 Czerwiec 2009 BMW mialy typowe dla niemieckich motocykli szprych pogrubione na poczatku mocowania i na nyplu,to takie najbardziej rozpoznawalne roznice miedzy tymi motocyklami,Pozdrawiam
esterendensen Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 I zdaje się,że miały przetłoczenia na felgach w formie kilku poprzecznych rowków.
butchcassiddy Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Męka" też miała takie przetłoczenia na obręczach (chyba, że miałem swego czasu kilkanaście kół od BMW!). Co do przeznaczenia tych rowków to wydaje mi się, że jest to rzymacz dętki" czyli miały one zapobiegać przesuwaniu się dętki i opony względem obręczy w przypadku niskiego ciśnienia w dętce. Takie przesunięcie kończyło się urwaniem wentyla przymocowanego przecież do obręczy. Pozdrawiam. Butch.
Hansdekawka Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Pytanie zadane na końcu mojego poprzedniego posta było retoryczne.I wydawało mi się, iż będzie to oczywiste.
azwierzu Napisano 30 Czerwiec 2009 Autor Napisano 30 Czerwiec 2009 koła te mają takie przetłoczenia dokładnie 3 jeśli można chciał bym się dowiedzieć w jakim celu one są sprawdzałem także łożyska wewnątrz bębnów ale te niestety są już polskie
esterendensen Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Takie koła były stosowane w BMW R 71,ale ten model ruscy skopiowali jeszcze w czasie wojny.Po pakcie Ribbentrop-Mołotow ruscy odziedziczyli lekko już przestarzałe plany Motocykla BMW.Ponoć ruscy pierwsze M 72 składali jeszcze na niemieckich podzespołach.Takie krążą opinie.Może ruscy naprawiali emki zdobycznymi częściami już w czasie niemiecko-ruskiego konfliktu?!Tego nie wiem,zdania są podzielone.
Hansdekawka Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Jeśli są to koła BMW, to powinny być sygnowane.Porządne firmy nie wstydzą się swoich wyrobów.BMW sygnowało części swoich wyrobów, i sygnuje do dziś.Ale czy BMW sygnowało koła???
Cyrograf15 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Tak BMW sygnowało koła i nadal to robi :) Miałem kiedyś koło od M-72 z grawerką/wytłoczką pełnej nazwy BMW pisane jak by odręcznie. Ponoć było to koło od wojennego M-72. Na początku były stosowane orginalne częśći jak i maszyny > matryce BMW. Wojtek
azwierzu Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Napisano 29 Czerwiec 2009 uprzejmie proszę o identyfikacje od jakiego motocykla one mogą pochodzić ?
Dwadziesciajeden Napisano 29 Czerwiec 2009 Napisano 29 Czerwiec 2009 witam,kola BMW R,61,71,51,66itp.ale po tych zdjeciach to wygladaja na M72,Pozdrawiam
Pytanie
azwierzu
uprzejmie proszę o identyfikacje od jakiego motocykla one mogą pochodzić ?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.