Skocz do zawartości
  • 0

koła motocyklowe

azwierzu

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Męka" też miała takie przetłoczenia na obręczach (chyba, że miałem swego czasu kilkanaście kół od BMW!). Co do przeznaczenia tych rowków to wydaje mi się, że jest to rzymacz dętki" czyli miały one zapobiegać przesuwaniu się dętki i opony względem obręczy w przypadku niskiego ciśnienia w dętce. Takie przesunięcie kończyło się urwaniem wentyla przymocowanego przecież do obręczy. Pozdrawiam. Butch.
Napisano
koła te mają takie przetłoczenia dokładnie 3 jeśli można chciał bym się dowiedzieć w jakim celu one są sprawdzałem także łożyska wewnątrz bębnów ale te niestety są już polskie
Napisano
Takie koła były stosowane w BMW R 71,ale ten model ruscy skopiowali jeszcze w czasie wojny.Po pakcie Ribbentrop-Mołotow ruscy odziedziczyli lekko już przestarzałe plany Motocykla BMW.Ponoć ruscy pierwsze M 72 składali jeszcze na niemieckich podzespołach.Takie krążą opinie.Może ruscy naprawiali emki zdobycznymi częściami już w czasie niemiecko-ruskiego konfliktu?!Tego nie wiem,zdania są podzielone.
Napisano
Jeśli są to koła BMW, to powinny być sygnowane.
Porządne firmy nie wstydzą się swoich wyrobów.
BMW sygnowało części swoich wyrobów, i sygnuje do dziś.
Ale czy BMW sygnowało koła???
Napisano
Tak BMW sygnowało koła i nadal to robi :) Miałem kiedyś koło od M-72 z grawerką/wytłoczką pełnej nazwy BMW pisane jak by odręcznie. Ponoć było to koło od wojennego M-72. Na początku były stosowane orginalne częśći jak i maszyny > matryce BMW.
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie