Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2009 i również w tym przypadku ciężko będzie połączyć go w całość, kruchy to chyba cynkowy , pęka w miejscach wybicia liter ,brakujące kawałeczki to rzuszki" mocno bitych literpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Bączek. Długo na niego czekałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 sobota średniawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 gubernia mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 i dzisiaj szkoła podchorążych ,patriotycznie II RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 po lekkim przetarciu Kiwi do mosiądzupozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Arek, tak mnie zapaliłeś tym newsem, że aż pojechałem pokopać. I krzyżyk wykopałem. Z kontekstu stawiam na 80% na IIWŚ, bo późniejsze rzeczy tego typu tam nigdy nie wychodziły. Ale kto wie... Jeszcze raz: Gratulacje Arek!!!!!!!! Wykopałeś coś o czym marzę. Ale pocieszam się, że marzę o wieeeelu rzeczach i może kilka z nich kiedyś trafię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakofako Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Znaczek jest i owszem Szkoła Podchorążych Rezerwy...ale PRL.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 już wiem jakofako właśnie miałem sprostować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 tak to jest jak określa się na gorąco , kontekst miejsca mnie zmylił troszkę , piękny krzyżyk Robertpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Górny rząd: Postanie Listopadowe. Nabijka od uprzęży końskiej, blacha z mocowaniem z epoki z ósemką (nie udało się zidentyfikować przeznaczenia)i guziki. Poniżej coś co moglo być ozdoba np. również uprzęży końskiej. Jakaś wpinka-łezka czy cóś", dwa przedmioty na dole od lewej to nie mam pojęcia. Szwecka moneta sprzed.... 20 lat:) (ukraińskie hrywny przy trasie po tirówkach też podniosłem ostatnio:) ), SAS, 2 kopiejki dość stare i rarytasik: Grivennik czyli 10 kopiejek,wg.rosyjskiego katalogu Ryłowa i Sobolina moneta 1789 wybita w nakładzie 500 000", a więc bardzo mało jak na taki mały nominał, a znaleziona dodatkowo wiadomo w Polsce. Cieszy oko me:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Caryca Katarzyna II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 To na samym dole w lewym dolnym rogu to zapiaszczacz od lufy mauzer zapewne 39rpozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 Don Wyro niezły dzionek , carrambaprześliczna Katarzynka, a tak narzekałeś ostatnio,musimy sprawdzić te Twoje ugorki,wpinka-łezka to spinka do mankietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 zeby nie bylo ze tylko don Wyro pracuje ;)Odznaka Ligi Obrony Powietrznej i Przeciwgazowej.Ktoś wie za co byla nadawana, wiem ze za zaslugi ale cos wiecej ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 reszta pierdółek z dzis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 z ciekawszych, 1 cent z apaczem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 i dwa zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 jeszcze nie doczyszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Gratulacje, to cenna moneta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 ktos wie o co chodzi z tymi 2 złotymi z kropką i bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Oj, Adek, piękne to wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.