Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Arek, tak mnie zapaliłeś tym newsem, że aż pojechałem pokopać. I krzyżyk wykopałem. Z kontekstu stawiam na 80% na IIWŚ, bo późniejsze rzeczy tego typu tam nigdy nie wychodziły. Ale kto wie...

Jeszcze raz: Gratulacje Arek!!!!!!!! Wykopałeś coś o czym marzę. Ale pocieszam się, że marzę o wieeeelu rzeczach i może kilka z nich kiedyś trafię:)

Górny rząd: Postanie Listopadowe. Nabijka od uprzęży końskiej, blacha z mocowaniem z epoki z ósemką (nie udało się zidentyfikować przeznaczenia)i guziki. Poniżej coś co moglo być ozdoba np. również uprzęży końskiej. Jakaś wpinka-łezka czy cóś", dwa przedmioty na dole od lewej to nie mam pojęcia. Szwecka moneta sprzed.... 20 lat:) (ukraińskie hrywny przy trasie po tirówkach też podniosłem ostatnio:) ), SAS, 2 kopiejki dość stare i rarytasik: Grivennik czyli 10 kopiejek,wg.rosyjskiego katalogu Ryłowa i Sobolina moneta 1789 wybita w nakładzie 500 000", a więc bardzo mało jak na taki mały nominał, a znaleziona dodatkowo wiadomo w Polsce. Cieszy oko me:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie