Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

kilka coś od czegoś", żaba śliczna wisiorek: http://odkrywca.pl/wisiorek-z-zaba,655051.html#655051, 1/2 SAP, kopiejki, guziki artyleryjskie carskie, kalesoniaki, plombka 1901, klamerka, guzior wrześniowy...

Ja jutro swoje wrzucę. Adek, następnym razem chytrusie nas tam zabierz:) Gratuluję pieczęci! Sam czekam na pierwszy żydowski traf, ale na razie bez skutku.

A ten zwierzak to ciekawa rzecz. Bardzo ładna na pewno. Guziorki i monetki też supcio!

Cały dzień... u mnie będzie ciężko, ale pół dnia prędzej:)

A oto moje wykopki pod Łodzią a nawet bardziej pod Pabianicami.

Zacznę od mrożącego krew w żyłach wykopka. oto kopie i widzę gwiazdę. Materiał jakby współczesny i cienka, ale mówię sobie wojna była, kryzys był z metalami. Patrze na napisy (to był rewers) i widzę ruskie literki). Nic tylko odznaka sowiecka IIWŚ. Ciekawe za co. Przypinka w kształcie kolta. Przewracam na druga stronę i czytam: SHERIF... Ale i tak to była piękna chwila - przynajmniej przez 5 do 10 sekund:)

Obok scyzoryk z obiciem drewnianym (ktoś kojarzy ten model?) i blaszka z datą i sygnaturą, której zbliżenie dam niżej (może ktoś wie od czego było owe ustrojstwo?).

Tu całość wykopków. Sporo monetek i sreberek zwłaszcza. Coś jakby zapalniczka. Ale perełką jest 10 groszy srebrne z okresu Powstania Listopadowego. Czekałem na te monetę! I jest. Zbliżenia niżej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie