Wyro Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 FN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Dzisiaj. 2xkopiejka MII, plomba, 10 kopiejek sreberko MII i carski guzik grenadierski, a raczej grenadier artyleryjski, bo tez takie oddziały były z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 To pęknięcie to nie pęknięcie tylko paproch z mojej skarpety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Dzięki! Mam też skrzyżowane armaty a nad nimi granat. Dzięki za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 kilka coś od czegoś", żaba śliczna wisiorek: http://odkrywca.pl/wisiorek-z-zaba,655051.html#655051, 1/2 SAP, kopiejki, guziki artyleryjskie carskie, kalesoniaki, plombka 1901, klamerka, guzior wrześniowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter l-ca Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 ta żabka jest piękna (a tak nawiasem to z kamyczkiem jest czy ze szkiełkiem tym zielonym) fajne moniaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Wydaje mi się, że ze szkiełkiem, zreszta gdyby to był kamień to metal byłby ze srebra lub złota jak mniemam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter l-ca Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 w sumie to fakt ale i tak piękny fant :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 ostatnie trafienie, lew z carskiego czako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 a to juz dzis, niestety pogoda mnie przegoniła :( Pieczęc zapewne żydowska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 i caly urobek, po lewej lepsze, po prawej smietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 Ja jutro swoje wrzucę. Adek, następnym razem chytrusie nas tam zabierz:) Gratuluję pieczęci! Sam czekam na pierwszy żydowski traf, ale na razie bez skutku.A ten zwierzak to ciekawa rzecz. Bardzo ładna na pewno. Guziorki i monetki też supcio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 RObert pojedziemy od razu jak tylko bedziesz mogl i bedziesz mial caly dzien ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Cały dzień... u mnie będzie ciężko, ale pół dnia prędzej:)A oto moje wykopki pod Łodzią a nawet bardziej pod Pabianicami. Zacznę od mrożącego krew w żyłach wykopka. oto kopie i widzę gwiazdę. Materiał jakby współczesny i cienka, ale mówię sobie wojna była, kryzys był z metalami. Patrze na napisy (to był rewers) i widzę ruskie literki). Nic tylko odznaka sowiecka IIWŚ. Ciekawe za co. Przypinka w kształcie kolta. Przewracam na druga stronę i czytam: SHERIF... Ale i tak to była piękna chwila - przynajmniej przez 5 do 10 sekund:)Obok scyzoryk z obiciem drewnianym (ktoś kojarzy ten model?) i blaszka z datą i sygnaturą, której zbliżenie dam niżej (może ktoś wie od czego było owe ustrojstwo?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Tu całość wykopków. Sporo monetek i sreberek zwłaszcza. Coś jakby zapalniczka. Ale perełką jest 10 groszy srebrne z okresu Powstania Listopadowego. Czekałem na te monetę! I jest. Zbliżenia niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Powstanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Robercie, gratuluję przede wszystkim tych 10 groszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Listopadowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 gratki Robciu teraz każdy ma po jednej powstańczej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubuś 2001 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Ta blaszka to fragment usztywniacza niemieckiej maski pgaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 O, to ciekawe. A dałbyś jakąś fotkę gdzie ona siedziała i jak w całości to wyglądało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 witam proszę oto fotka z twoją blaszką fotkę zapożyczyłem od kolegi Frozzer mam nadzieje że się nie obrazi a tu link do podobnego tematu.http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=296864 pozdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Dzięki! Widać każdą blaszkę z sygnaturą warto zbierać. A przy okazji guziorek wrześniowy, caraczek i kalesoniak również caraczek z dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2009 dzisiaj pomiędzy ulewami i znowu kaleki liczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.