Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

jednocześnie informuje że wszytskie w/w rzeczy związane ze sredniowieczem i okresem rzymskim zostaly odnalezione w Angli zgodnie z obowiązującym tam prawem, sklasyfikowane,opisane i zarejestrowane przez archeologów i nalezą do korony brytyjskiej.

Spójrz jeszcze raz na fotkę. Ty jesteś w tle, a Pan Kanar jest na pierwszym planie:) hehe A na tym zdjęciu operator Lorda Kanarra:)

Oj, za rok znowu wykopki w UK. Ta fibula jest śliczna i stara. Pamięta prawie Chrystusa.

Witam. Gratuluję i prawdę mówiąc trochę zazdroszczę:) Nóż w brzuchu się otwiera czytając Waszą relację z wykopków UK. Nie zgodzę się tylko z wypowiedzią Wyro, że u nas wykopki opłacają się jedynie Policji. Przyznam, że wielu moich znajomych to gliny i wielu z nich również bawi się w to co my. Po prostu żyjemy w debilowatym kraju, którym rządzą złodziejskie półmózgi ze źrenicami w kształcie dolara($), a pretensje za wszystko spadają na Policję. Wierzcie mi tam też pracują ludzie którzy mają różne hobby. Problem w tym, że na stołkach rządzących siedzą głównie debile, kretyni, itp. Ale dość o tym bo zaczynam się nakręcać i obawiam się wewnętrznej eksplozji;)Trochę mi pomogło obsmarowanie tych śmieci. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i raz jeszcze gratuluję:)

Uff...Witam. Rzeczywiście wiele się w tym wątku zadziało:) Nie ukrywam, że czytałem z zapartym tchem, tym bardziej, że spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Na początku - gratulacje dla Was. Truizmem byłoby pisanie, że podnieśliście piękne fanty. Jestem pod wielkim wrażeniem organizacji całej imprezy. Nie sądziłem, że poza granicami naszego grajdołu istnieje taka oaza normalności. Bardzo jestem ciekawy szczegółów organizacyjnych, namiarów, kosztów itd. Z miejsca zapaliłem się do inicjatywy. Jeżeli za rok zdrowie dopisze to uczestnictwo w takim evencie będzie dla mnie obowiązkowym punktem programu końca lata. Pozdrawiam G

Wszystko dzięki naszym Kolegom i Koleżankom z http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?p=25683#25683

Wczoraj okazało się, że archeolodzy są zainteresowani moją broszą anglosaską, ale nie podpalam się. Jest za prosta chyba...

Van Worden, który ma z nimi kontakt napisał: Właśnie dostałem info od organizatora, że w grobie oprócz broszy znaleziono dwa ceramiczne naczynia, dwa noże, fragmenty szkła i przęślik. Zwłoki należały do stosunkowo wysokiej, ok 176cm wzrostu, kobiety którą prasa już ochrzciła "saksońską księżniczką :-D To jednak nie koniec tej historii - zwykle w grobie tego typu znajduje się dwie brosze i tak się składa, że jeden z naszej grupy znalazł broszę saksońską z właściwego okresu w bezpośrednim pobliżu tego grobu.. Może ona pochodzić z innego grobu, ale czekam właśnie na opinię archeologów, którzy są bardzo podekscytowani znaleziskiem naszego kolegi 8-)"

Oj, ale bym chciał. Wiek mojej broszy jest ten sam, ale może było tam więcej grobów. Za tydzień badania struktur ziemi. Czekam na to z niecierpliwością.

Aż wyć się chce nad niedolą poszukiwaczy żyjących w kraju pod rządami bandy kretynów podchodzących do wszystkiego na zasadzie psa ogrodnika-sam nie zje i drugiemu nie da. Eh piękne fanciki. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Ostatni wypad i na na razie brak wykrywki. Mam nadzieję, że to bardzo chwilowe...

Zaczynając od góry: coś:) smukłego, przypinka do włosów (emalia ręczna czy fabryczna?), łuska karpia od paska do czako, znaczek WARSZAWA z syrenką (ale chyba współczesny typ syrenki), tabliczka z nazwiskiem od czegoś, guzik chłopski, sreberko krzyżackie (idzie na ID) i guzik KP Munchaimera (idzie na ID).

Na krzyżaka czekałem, liczyłem i strasznie się cieszę:) O ile na ID nie usłyszę, że to w latach 80tych bito takie monetki dla dzieci i wysyłano do szkół podstawowych....:)

Aha, jeszcze jedna śmiesznostka. Na wykopkach wyszłokilo" monet popularnych, ale poza krzyżaczkiem wyszło jeszcze 5 gr i.... 30 kopiejek:) hehe, znaczy dwie sklejone piętnastki:) Włożyłem na trochę w cytrynkę, ale zostały sparowane dalej. Chyba tak zostawię:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie