adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 pieny stan zachowania i ostał sie ten głowny element Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 i ostatnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 jednocześnie informuje że wszytskie w/w rzeczy związane ze sredniowieczem i okresem rzymskim zostaly odnalezione w Angli zgodnie z obowiązującym tam prawem, sklasyfikowane,opisane i zarejestrowane przez archeologów i nalezą do korony brytyjskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 przyjechali bynajmniej nie po mnie;) W tle Kanar legenda juz nie tylko w PLz pozdrowieniami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Spójrz jeszcze raz na fotkę. Ty jesteś w tle, a Pan Kanar jest na pierwszym planie:) hehe A na tym zdjęciu operator Lorda Kanarra:)Oj, za rok znowu wykopki w UK. Ta fibula jest śliczna i stara. Pamięta prawie Chrystusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mj Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Witam. Gratuluję i prawdę mówiąc trochę zazdroszczę:) Nóż w brzuchu się otwiera czytając Waszą relację z wykopków UK. Nie zgodzę się tylko z wypowiedzią Wyro, że u nas wykopki opłacają się jedynie Policji. Przyznam, że wielu moich znajomych to gliny i wielu z nich również bawi się w to co my. Po prostu żyjemy w debilowatym kraju, którym rządzą złodziejskie półmózgi ze źrenicami w kształcie dolara($), a pretensje za wszystko spadają na Policję. Wierzcie mi tam też pracują ludzie którzy mają różne hobby. Problem w tym, że na stołkach rządzących siedzą głównie debile, kretyni, itp. Ale dość o tym bo zaczynam się nakręcać i obawiam się wewnętrznej eksplozji;)Trochę mi pomogło obsmarowanie tych śmieci. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i raz jeszcze gratuluję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Uff...Witam. Rzeczywiście wiele się w tym wątku zadziało:) Nie ukrywam, że czytałem z zapartym tchem, tym bardziej, że spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Na początku - gratulacje dla Was. Truizmem byłoby pisanie, że podnieśliście piękne fanty. Jestem pod wielkim wrażeniem organizacji całej imprezy. Nie sądziłem, że poza granicami naszego grajdołu istnieje taka oaza normalności. Bardzo jestem ciekawy szczegółów organizacyjnych, namiarów, kosztów itd. Z miejsca zapaliłem się do inicjatywy. Jeżeli za rok zdrowie dopisze to uczestnictwo w takim evencie będzie dla mnie obowiązkowym punktem programu końca lata. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 fajnie bylo poczuc sie z miejscu gdzie na 1000 osób wszyscy Cie rozumieją;) w miejscu gdzie nie musisz ogladac sie za siebie kopiąc fanty i tam gdzie archeolodzy i prawo jest po Twojej stronie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 koszt całego weekendu z przelotem, organizacją, kupieniem żarcia i alkoholu na miejscu ok 1 k. Mozna byłoby za 700 pln to ogarnac ale wtedy puszki własne i na trzeźwo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 u nas były by kłopoty i tłumaczenia co nie miara że kluczyków od samochodu szukam lub że żona zgubiła obrączką a i tak 6 rano mógłby być nalot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 adek- rozumiem że bez alkoholu, to by i w trzech stówkach się człowiek zmieścił?:) Oczywiście żartuję. A czy wyjazd organizował ktoś w Polsce, czy załatwialiście wszystko na własną rękę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 No pięknie panowie-chyba za rok się skusze,jeśli będzie można z Wami się załapać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Wszystko dzięki naszym Kolegom i Koleżankom z http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?p=25683#25683Wczoraj okazało się, że archeolodzy są zainteresowani moją broszą anglosaską, ale nie podpalam się. Jest za prosta chyba...Van Worden, który ma z nimi kontakt napisał: Właśnie dostałem info od organizatora, że w grobie oprócz broszy znaleziono dwa ceramiczne naczynia, dwa noże, fragmenty szkła i przęślik. Zwłoki należały do stosunkowo wysokiej, ok 176cm wzrostu, kobiety którą prasa już ochrzciła "saksońską księżniczką :-D To jednak nie koniec tej historii - zwykle w grobie tego typu znajduje się dwie brosze i tak się składa, że jeden z naszej grupy znalazł broszę saksońską z właściwego okresu w bezpośrednim pobliżu tego grobu.. Może ona pochodzić z innego grobu, ale czekam właśnie na opinię archeologów, którzy są bardzo podekscytowani znaleziskiem naszego kolegi 8-)"Oj, ale bym chciał. Wiek mojej broszy jest ten sam, ale może było tam więcej grobów. Za tydzień badania struktur ziemi. Czekam na to z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mj Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Aż wyć się chce nad niedolą poszukiwaczy żyjących w kraju pod rządami bandy kretynów podchodzących do wszystkiego na zasadzie psa ogrodnika-sam nie zje i drugiemu nie da. Eh piękne fanciki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Ostatni wypad i na na razie brak wykrywki. Mam nadzieję, że to bardzo chwilowe...Zaczynając od góry: coś:) smukłego, przypinka do włosów (emalia ręczna czy fabryczna?), łuska karpia od paska do czako, znaczek WARSZAWA z syrenką (ale chyba współczesny typ syrenki), tabliczka z nazwiskiem od czegoś, guzik chłopski, sreberko krzyżackie (idzie na ID) i guzik KP Munchaimera (idzie na ID).Na krzyżaka czekałem, liczyłem i strasznie się cieszę:) O ile na ID nie usłyszę, że to w latach 80tych bito takie monetki dla dzieci i wysyłano do szkół podstawowych....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Aha, jeszcze jedna śmiesznostka. Na wykopkach wyszłokilo" monet popularnych, ale poza krzyżaczkiem wyszło jeszcze 5 gr i.... 30 kopiejek:) hehe, znaczy dwie sklejone piętnastki:) Włożyłem na trochę w cytrynkę, ale zostały sparowane dalej. Chyba tak zostawię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 :) brosza z bursztynem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Lew, najprawdopodobniej mundurowy, ale nikt mi ID nie potrafi zrobić:( A dzisiaj niedaleko lwa Arseonowi śliczny medalik wyszedł. Mam nadzieję, że dzisiaj wrzuci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 półtoraki Jana Kazimierza i szóstaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 No piękne-też takie chcę!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Te półtoraczki to nie Zygmunta czasem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Mój półtorak po mniej etycznym" doczyszczeniu wyszedł gorzej:( Ale jest, a takiej nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.