dziuba8024 Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 witam coraz czesciej sie zastanawiam nad kupnem xlt - znalazlem na allegrohttp://www.allegro.pl/item662375901_whites_xlt_z_cewka_bm950_walizka_sluchawki.htmlmoje pytanie warto go kupic , jest moze jakas strona w sieci na ,ktorej mozna znalesc w jednym miejscu programy do xlt.pzdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Są takie miejsca w sieci, ale polecam przeczytanie bardzo uwaznie, co najmniej 2-krotnie, instrukcji obsługi. Bo tzw programy" do XLT to pic na wodę fotomontaż. Jest kilka nastaw kluczowych, których działanie trzeba bardzo dokładnie rozumieć a reszta to kosmetyki. Są też parametry, których nawet nie wolno przestawiać, ale robią tłok w menu i straszą ilością. Programowanie" XLT polega na dostosowaniu parametrów do własnych potrzeb i UPODOBAŃ a następnie niewielkiej modyfikacji kilku z nich, jeśli zaistnieje pilna potrzeba. Programowanie" XLT to legendy wyssane z palca przez osoby, które mają problem z obsługa komórki.Ten wykrywacz jest lekko sfatygowany mechanicznie, ale zapewne 100% sprawny elektrycznie. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to kup. Jeśli nie kupisz, zostanie podszykowany częściami od dawców" i wróci na Allegro za 2000zł z opisem jak nowy" ;)Na eBay taki wykrywacz można kupić za około 1500zł.
dziuba8024 Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 dzieki za odpowiedz , czyli wystarczajace sa programy fabryczne i moze ktos mi wyjasni na czym polega tgz.mixerek pzdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Programy fabryczne zdecydowanie nie są wystarczające, ale są dobra bazą wyjściową do uzyskania tego, co się chce uzyskać. Mikserek to po prostu tryb mieszany audio - słychać kanał statyczny i dynamiczny na raz. Bardzo efektywny w wielu przypadkach. Ale najpierw kup sprzęt i poczytaj o nim, wypróbuj różne wartości nastaw, porównaj nastawy w programach fabrycznych...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 No i proszę! Potwierdziła się zasada, że na Allegro sprzeda się każde gó..o, byle było owinięte ładnie w sreberko. Jeśli ktoś czegoś w sreberko nie owinie, szansę na sprzedanie w godziwej cenie ma znikome, bo społeczeństwo w swojej masie kieruje się przy zakupie wyłącznie połyskiem sreberka, zatykając nos.I oto trochę podrapany XLT poszedł za 1100zł - mniej niż używana Proxima! Kupił go Proscan (pewnie się zdziwił, że nikt go nie przebił), bo wie co robi.Zaocznie pozdrawiam jelenia, który nie kupił tego wykrywacza teraz, lecz kupi go wkrótce o połowę drożej, już owiniętego w sreberko :)
Raned Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Stary, wiekowy, tęczowy, zajechany Spectrum XLT po wielu naprawach. Osobiście nie kupiłbym nawet za 500 zł.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 No właśnie... sreberko.Elektroniki się nie zajeżdża, to nie samochód czy wiertarka.Elektronika w której nie wydziela się duża moc starzeje się niezależnie od używania lub nie używania i proces ten trwa kilkadziesiąt lat. Urządzenie kilkunastoletnie ma jakość fabrycznego.Ten stary zajechany" XLT po kilku drobnych poprawkach mechanicznych częściami od dawców" i wymianie plastikowego frontu sterownika będzie funkcjonalnie i jakościowo identyczny z takim prosto ze sklepu.Jak będziesz miał takie po 500zł, to daj znać. Biorę każdą ilość :)
albertus32 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 w sumie kazdy sprzęt sie kiedys musi podrapac i ulec jakiejs awarii, to normalne , ze po kilku głębszych naprawach ( czy tez kosmetycznych) sprzet wizualnie nabiera wygladu i sprzedaje sie za wieksza kase. to rzecz normalna. Miałem mercedesa, był porysowany - (koles przerysował bok na parkingu, nie było kupca. Po przemalowaniu poszedl drozej niz chciałem wczesniej. Normalna sprawa. Wole kupic cos co błyszczy niz , to cos co matowe jest..., oczywiscie badajac wnikliwie pozostałą calośc zeby tym jeleniem nie zostac.pozdrawiam
Raned Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Troszkę tego typu sprzętu przez moje ręce przeszło i wyraziłem tylko swoją opinię, że nie kupiłbym tego złomu nawet za 500 zł, a tak naprawdę to sądzę, że była to ustawka i nikt tego naprawdę nie kupił.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Przepraszam za zamieszanie które wywołałem. Sądziłem, że ta aukcja już się zakończyła. Oglądałem kilka różnych stron na raz na Allegro, dużo wcześniej zapamiętanych, i mi się pomyliło z inną, że ta aukcja nadal trwa.Ale to w sumie dobrze, że niechcący o niej przypomniałem... :)
Raned Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Wszystko co napisałem o wykrywaczu jest prawdą:Wykrywacz jest stary - wykrywacze tęczowe były produkowane do 1998 roku, co oznacza, że jest to wykrywacz nie kilkuletni jak jest w opisie a kilkunastoletni. Ma tu miejsce złamanie regulaminu Allegro, ponieważ opis jest nierzetelny i wprowadza w błąd.Wykrywacz był naprawiany, w opisie jest mowa o przynajmniej jednej naprawie.Wykrywacz jest zajechany, to widać na zdjęciach.Napisałem, że nie dałbym nawet 500 zł, i to jest moje prywatne zdanie, zgodne z moją najlepszą wiedzą.Natomiast nikt nie ma prawa atakować personalnie drugiej osoby, której nawet nie zna.Hoghw.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:04 23-06-2009
terenowiec69 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 dziuba, nowe xlt chodzą w uk po 2500zł,cena niewygórowana.
dziuba8024 Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 dzieki za wszystkie komentarze pozdrawiam
dziuba8024 Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 to moze jeszcze ktos mi doradzi ,podpowie czy warto zmienic gti 2500 na whitesa xlt lub 6000di pro sl , interesuje mnie kolor i militarka (bagnet,helm)nie chodzi mi tylko o zasiegi ale tez o dyskryminacje , ergonomie,i uniwersalnosc.pzdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Ja mogę tylko powiedzieć, że wybierając między XLT a 6000 bez namysłu wybrałbym XLT.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.