kloki Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Czy szanowne grono posiada fotki dokumentujące ten typ skrzynki? Podobno jest do hotchkissa na sztywne taśmy, uzywana w pojazdach (?). Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo męczę się już z tym tematem trochę czasuPozdrawiam
michalmiazga Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 Tu widać skrzynki Hotchkissa:http://img11.imageshack.us/i/p2270059.jpg/
kloki Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Czy szanowne grono posiada fotki dokumentujące ten typ skrzynki? Podobno jest do hotchkissa na sztywne taśmy, uzywana w pojazdach (?). Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo męczę się już z tym tematem trochę czasuPozdrawiam
kloki Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Napisano 22 Lipiec 2009 Ha! Wreszcie odnalazłem przypadkowo to, co chciałem. Na forum identyfikacji w wątku o chwytaku-zasobniku parcianym na wystrzelone łuski MG w pojazdach. Sami zobaczcie i skomentujcie jaki to może mieć z nim związek:http://members.verizon.net/~vze4zqjs/blueskink/222_interior/222_interior.htm
kloki Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Napisano 22 Lipiec 2009 Mógłby ktoś to fachowo przetlumaczyć? Jest napomniane, do czego służyła ta kulka" na górze zasobnika. Wychodzi na to, że fant niemiecki. Nawet by się zgadzało miejsce znalezienia. Jeden wytargałem od chłopa z wieloma, wieloma innymi fantami niemieckimi, m.in. był u niego przybornik MG, koła od pojazdu. Czyli powiązując z powyższą stroną mógł mieć zastosowanie w pojazdach pancernych. Jeżeli dobrze zrozumiałem przechowywano w nim amunicje pudełkowaną"?
Pete Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 Witam i gratuluję ładnego i dosyć rzadkiego znaleziska. Jest to Gurtkasten 34 stosowany przeważnie na lawetach z KwK 30 lub 38, między innymi na sdkfz 222 ale także na sdkfz 250/9. Ta kulka" była mocowaniem w lawecie i miała za zadanie utrzymywać zasobnik w pionie w miarę podnoszenia działka wraz z MG. A przy okazji mógłbym prosić o lepsze fotki i wymiary?
kloki Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 Odkopuję, bo nie uzyskałem żadnej odpowiedzi
kloki Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 Dzięki wielkie, na prawdę się naszukałem sporo i w końcu osiągnąłem swój cel. Jak tylko będę miał chwilkę wrzucę fotki i wymiary.Pozdrawiam
Pytanie
kloki
Czy szanowne grono posiada fotki dokumentujące ten typ skrzynki? Podobno jest do hotchkissa na sztywne taśmy, uzywana w pojazdach (?). Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo męczę się już z tym tematem trochę czasu
Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.