Skocz do zawartości
  • 0

pocisk

Hebda

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda mi on na odłamkowy pocisk O-271 (57x480R)
Sprawdź, czy sie zgadza kaliber, bo nie podałeś wymiarów.

Pozdrawiam QB@
Napisano
podaje wymiary żelastwa,jednak mimo rdzy mogą być ciut niedokładne,szczególnie kaliber ok 45mm długość 200cm
jaki kraj i lata?
pozdr
Napisano
Witam ja troszkę z innej beczki.Czy to ktoś z twojej rodziny(Nick jak nazwisko) Wydał kiedyś książkę o nauce strzelania z broni krótkiej(to było X lat temu,zielona okładka)?
pzdr.
Napisano
olaboga,wiesz że nie mam pojęcia hebda to niby nietypowe nazwisko(jeśli mówimy o nazwisku nie nicku) ale jest ich sporo..

hebda to nazwisko dziadka od strony matki i ciotki,dziadek (ppłk) :) pochodzi z rzeszowskiego.
pozdr
Napisano
Teraz można dokonać pewnej identyfikacji. Tak jak kolega ZUBIKED wspomniał, jest to radziecki pocisk odłamkowy O-240 [45x310R], który był uzbrajany w zapalnik KTM-1 bądź M-50, łączony z pociskiem za pomocą wkrętki redukcyjnej. Strzelały nim armaty: wz.1932; wz.1937; wz.1938; wz.1938/41; wz.1941 oraz wz.1942.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd pierwszym moim postem, podany przeze mnie wczesniej pocisk jest zblizony do tego z fotki, wiec bez podania wymiarow latwo o pomylkę.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie