Jacoob Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Witam! ; )Wątek i samo pytanie na niskim poziomie, być może się ośmieszę, ale mam pytanie do forumowiczów, otóż czy moglibyście mi doradzić co do sprzętu takiego żeby na filmie jakoś wyglądał, chodzi mi o jakieś mundury zastępcze do amatorskiej produkcji, tzn. spodnie szwedzkie, mundury szwajcarskie, pas nrd. klamra kopia, wiadomo, hełmy to odremontowane graty i inne, sami chyba zauważyliście że na filmie zawsze to jakoś inaczej wygląda, nie miałbym zamiaru w przyszłości uczestniczyć w grupie rekonstrukcyjnej, chodzi tu tylko o najtańszy wariant, i do was zadaje pytanie, jaki sprzęt polecacie? Może ktoś powie nie warto, ale mi chodzi tylko i wyłącznie o najtańszy wariant a żeby nie było bidy na planie. Pozdrawiam!
Hansdekawka Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Takie coś robi się tylko na dwa sposoby.Albo tanio albo dobrze.
szczeniak74 Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Najlepszym rozwiązaniem jest wynajęcie dobrej grupy rekonstrukcyjnej wraz ze sprzętem.
Hindus Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Hansdekawka ma rację…Szwajcar musiałby być przerobiony i to gruntowanie żeby na czarnobiałym filmie mógł udawać bluzę WH – a to już kosztuje i pewnie łatwiej i taniej kupić gotową replikę z Dalekiego Wschodu…Zardzewiały hałer możesz nakryć pokrowcem, ale on też kosztuje…I tak w zasadzie będzie niestety z każdym elementem umundurowania i wyposażenia niemieckiego dla sylwetki żołnierza z IIWŚ – nie ma na rynku zamienników z demobilu, które były by do wykorzystania od ręki – są tylko takie, które wymagają starannego przygotowania (jak np. konwersja czeskich czy radzieckich pasów, czeskich szelek szturmowych etc.) żeby można było je nazwać repliką…Chyba, że ma być to film tylko luźno traktujący wiarygodność historyczną przedstawionych w nim postaci…PozdrawiamHindus
Jacoob Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=AXSfOH9cyTY&feature=channel_page to jest mój pierwszy film, niestety sprzęt widać jaki : ) Chodzi mi właśnie o to o czym wspomniał Hindus, sam trochę szukałem i ku mojemu zdziwieniu całość cenowo wychodzi 600zl bez repliki, tanio jak według mnie.
Hindus Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 1) pierwsza podstawowa sprawa – kręć w sepii lub czarnobiałym – nie będzie tak razić „kolorytem”…2) poćwiczcie obchodzenie się z bronią (bo na razie wyraźnie widać, że to leciutki atrapy, a to mocno razi) – sposób noszenia, strzelania (oddawania strzału z karabinu z założonym bagnetem jakkolwiek jest możliwe, ale jest znacznie trudniejsze niż bez (bo zmienia się środek ciężkości broni), więc raczej się go nie praktykowało...Co wchodzi w skład Twojej kalkulacji, że wyszło Ci 600 PLN???
Jacoob Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Wiem to było tylko na próbę : )W skład wchodzi: mundur szwajcarski, spodnie szwedzkie, menażka, pas, szelki, ładownice, saperka, furażerka i manierka, poza chlebakiem, hełmem, puszką na maskę i saperkami i oczywiście repliką bo to już mam. ; ]http://www.youtube.com/watch?v=xj9Vldaqzic&feature=channel a to tam zwiastun tego samego szitu xD
Puszka Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 W skład wchodzi: mundur szwajcarski, spodnie szwedzkie, menażka, pas, szelki, ładownice, saperka, furażerka i manierka, poza chlebakiem, hełmem, puszką na maskę i saperkami i oczywiście repliką bo to już mam. ; ]"No nie wiem jak ci wyszło z tego 600zł. Wywal menażkę, saperkę i furażerkę (po co ci skoro masz hełm?) i lepiej zainwestuj 200zł w celtę, żeby tak szwajcarem nie raziło ;)Bez obrazy, ale zwiastun wyszedł ci lepiej niż film :D
Trodat Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Jedno z moich wypocin filmowych ;] w sumie efekt niedzielnej nudy. A co do munduru to standard myślę ze w 600 PLN byś sie znalazł ewentualnie trochę ponad. http://www.youtube.com/watch?v=jBVAsAwz9Gw&feature=channel_page
Stadler Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Za 600zł to se można kupić replikę butów np. :)
Trodat Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Stadler ;] możesz pokazać mi swoje repliki butów za 600 PLN ? Ciekaw jestem. Pozdrawiam Lang
Yuri100GJR Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 600zł ?? To dosyć tanio powiem szczerze.Tutaj Drogi Kolego kilka niezłych par kaloszy:http://www.zeugmeisterei.com/cms/en/index.php?pageid=160&nr=c0fc873b61110890bd7b2e6e327824d4
Hindus Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Chciałbym dostać teraz przyzwoite repliki saperek nimieckich(Knobelbeherów) za 600 PLN - bo była by to akceptowalna cana!
Jacoob Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Puszka, to i tak pierwsze dzieło. : )
Jacoob Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Trodat skąd jesteś?, albo najlepiej zagadaj na gg: 9932861
Klaus BOLS Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 ktoś chce mnie wygryśc z pantałyku rekonstrukcyjnych filmowych dziwadeł :P
Jacoob Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 Klaus, tak to już jest jak się zbiera tak dużą widownię przez tyle lat : )
Hindus Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Jacoob z całym szacunkiem dla Twojej roboty, ale ja bym właśnie od Klausa się uczył, bo po za umiejętnościami czysto wojskowymi jego i jego kolegów, ma on również kapitalne pomysły na dobre ujęcia!
por.pil.020 Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Jacoob, nie jest źle :) fajnie się ogląda, tylko zachowujcie się bardziej jak na żołnierzy przystało tj. nie biegać wyprostowanym tylko lekko skulonym, i nie trzymajcie palców na spuscie jak idziecie. Jak to sie mowi: po trudach do gwiazd :)Pozdr
Jacoob Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 por.pil zwiastun jest tylko fajny jak na moje ; )
Jacoob Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=6F4rOZRL63c
Steiner7 Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Poważna produkcja i to we współpracy z Discovery Chanel...
Jacoob Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 Te ujęcia wziąłem z filmu dokumentalnego, bo z kąd mam wziąść czołg powiedz mi kolego kochany? :|
Steiner7 Napisano 23 Lipiec 2009 Napisano 23 Lipiec 2009 Wkleiłeś do swojego filmu fragment programu: Czołgi-zabójcy z żelaza", emitowanego w kanale Discovery, Twoja sprawa...Ale dlaczego w jednym zdaniu zrobiłeś dwa błędy ortograficzne???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.