Arseon Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 proszę o pomoc może ktoś potrafi odczytać te hebrajskie napisy
Arseon Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 sposób grawerki dość półprofesjonalny
Arseon Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 spróbuję jutro odbić jak zakupię takową od podstawówki nie lepiłempozdro>
Luftlander Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Może to pomoże. Odwróciłem strzałą do góry (w duł wyglądało dziwnie) i przerzuciłem w poziomie. Nie trzeba lustra.
Arseon Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 dzięki luftlander jutro odbiję i zrobię fotę w tej płaszczyźnie faktycznie w ten sposób jakoś sensowniej to się jawi, słyszałem że jest na forum pani która czyta w jidyszpozdro>
danieloff Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Arek, wyślij mi dobre foto na maila po odbiciu w plastelinie, prześlę kuzynce, może odczyta.
Arseon Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 dzięki kopijnik wybawiłeś mnie od obijania w plastelinie po kilku razach patyna zaczeła troszkę schodzić bo chciałem jak najwyraźniej i za mocno dociskałem ten sposób o niebo lepszy mniej inwazyjny i co naważniejsze o wiele czytelniejszydzieki pozdro>
Arseon Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 zeroinwazyjny znaczy sięmoże teraz jak tak dobrze widać to ktoś coś skojarzypozdro>
natasha1982 Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Cześć Chłopaki,Na górze litera szin lub sin: ש lub (czytana jako SZ lub S) - jej wartość liczbowa wynosi 300.Na dole litera nun i mem: נם (czytane jako N i M) - moze jakieś inicjały - na pewno to nie słowo.Wartość liczbowa: 40+50=90Po lewej litery mem, szin, hej: משה ( czytane jako Mosze,Mojsze - to imię :) )Po prawej litery jud, chyba samech,waw,resz (bo raczej nie daled),alef: יסורא ( czytane jako...i tu zagadka: Jesora??(jest niby takie imię)- żadna inna kombinacja nie była kompatybilna z google). Jestem pewna, że to jakieś imię.Symbol nie jest w żaden sposób judaistyczny jak dla mnie - może ma zwiazek z herbem, zawodem, miejscem zamieszkania, pozycją społeczną? Kombinujcie...Obiecuję przyjrzeć się temu jeszcze - chwilowo mam jakiś obłęd pracowy :|Pozdrawiam cieplutko,Gosia
kopijnik2 Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 znak własny od funkcjipropinator"Jeziory Jeziorna Jeziorzany - czy były w okolicy?
PATRON Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 takie gupie prywatne pytanie Off top, natasza1982 (Gosiu )czy ty może ze stolicy jesteś ? i czy przypadkiem jest ci znane II LO?...tak mnie coś tknęło ... PATRON
natasha1982 Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 PATRON,otóż z Warszawą mam tyle wspólnego co Ty dajmy na to z Włoszczową :)Jestem z Krakowa i z I LO :)Pozdrawiam offtopikowo ;)Gosia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.