Skocz do zawartości

Njagłębiej zakopane fanty znalezione Rutusem PROxima

peter l-ca

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Mój najgłębszy fant- 1,50m
Przy okazji (bo poprzednia prośba o ID nie przyniosła efektu)- kojarzy komuś się z czymś?
Zdrów!

Napisano

Nieopodal pojemnika- szturmowa z ok 75cm.
Jeśli idzie o glebę- piaseczek.
Największe osiągi oczywiście na statyku i mixie. Zauważyłem też, że na dynamiku gubi dość dużo sygnałów.

Napisano

Proximę mam już miesiąc a to 3 wypad dopiero z nią i mój największy w życiu dołek.
Nie miałem miarki ale był głęboki na długość szpadla + łokieć
Na samym dnie była Aluminiowa miska(pod nią jakieś cywilne szpargały ) gleba piasek ,sygnał był dość wyraźny przez pewien czas myślałem że kopie w jakiejś obręczy a tu takie zdziwienie i to na dynamiku .

Napisano
Hej

75cm na szturmówke, w takim razie wszyscy nagle by zmienili wykrywki i odstawili swoje minelaba , white's i inne. Raczej była jak juz to płycej i poprostu obsuneła sie z czescia ziemi głebiej

pozdrawiam
Napisano
75cm na szturmika???Niemożliwe.
Mam prosbe.

Moze mi ktoś z szanownych uzytkowników Proximy zrobic test na monetach 1gr,5gr,1zł,2zł i 5 zł?Oczywiscie przy czułosci na max.

Pozdrawiam
Napisano
Hej

Wszystko ok, ale to sa testy robione w powietrzu. W ziemi jest za duzo czynników tłumiacych, aby osiagnac duzy zasieg. Naprawde w glebie zasieg spada i to znaczaco

pozdrawiam
Napisano
Ale i tak najważniejsze, ze wykrywka jak widac sie sprawuje znakomicie, gratuluje odznaki

pozdrawiam i w niedziele dołaczam w koncu do kopiacych aktywnie :D
Napisano
Wy nie czytacie dokładnie o co chodzi albo autor postu robi sobie jaja... Założę się że szturm mógł wyjść na 75 cm ale po wydobyciu tego baniaka i włożeniu cewki w dziurę... Bo wątpię aby rustu czy inny wykrywacz byłby taki czuły a jakby był to współczuję Ci kopania bo na statyce w takim przypadku z taką czułością kopałbyś igły i szpilki i inne drobne odłamki...
Napisano
Leży tam proxima, i mój w 5900 :) 2 wykrywacze. Aktualnie whites został sprzedany. Chodzę z proxima. Na zdj. Proxima kolegi z Dębicy. Nim znalezione fanty (mój dla dokładności i sprawdzenia zalegania na wszelki wypadek,leży wyłączony),zdrow:)
Napisano
Kolego odpowiem Ci za michala xD bo to moj i jego dolek byl. Proxima niestety plytsza byla. Na dynamiku nie wykrywala nic. Wiadomo dynamik nie do militarki a ja wole kolor to na dynamiku chodze. Na statyku dawala slaby sygnal. W5900 jest troszke glebszy ale wymienkal na kolorek. Znaku rownosci bym nie postawil xD
  • 6 months later...
Napisano
W związku z tym, że chodzę tylko na dynamiku, mogę wypowiedzieć się tylko w tej kwestii. Poluję na kolor, więc najgłębiej znalezionym fantem był trojak Fryderyka Wilhelma wyciągnięty z około 35 cm. Skromnie, wiem:)
Pozdrawiam G
  • 7 months later...
  • 4 months later...
Napisano
To jest tak ze bedze wtedy rozległy sygnał od + do - nie bedzie jednostajnej cyfry albo obszar na którym wykrywacz bedzie piszczal bedzie spory lub podłuzny ale o tym juz bylo pisane we wczesniejszych watkach pozdrawiam.
Napisano
miałem taką rzecz,był sygnał więc kopie.wykopałem gwożdzie drut,gdzieś do kolan, nadal dalej sygnał, dalej kopiąc drugie tyle wyskoczyła podkowa, a jak by po drodze były jeszcze inne fanty głębiej to bym kopał ze dwa metry ,

dołek i dołek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie