arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 To komu oddasz garniec monet??? Sąsiadowi... "Jeśli to monety zabytkowe - powiadomiasz WKZ i on się już martwi. Jeśli uznasz, że nie są zabytkowe, możesz je sobie zabrać (tzw. zawłaszczenie w/g kodeksu cywilnego).W Polsce można mieć sprzęt i można go legalnie używać. Do poszukiwania wszystkiego oprócz zabytków porzuconych i ukrytych -cyt Twoje słowa..., Co jest zabytkiem? "Ustawową definicję zabytku przytaczałem kilka razy w wątku wyżej - przeczytaj. Nie będę się powtarzał:http://www.odkrywca.pl/prawo-a-poszukiwania-popatrzmy-na-to-inaczej-,653833.html#653833Oczywiście,że możesz kopac u Rolnika na polu za jego zgodą, po pierwsze a po drugie jeżeli nie kopiesz u osoby prywatnej to nie wolno ci niszczyc zieleni,ściółki bleleleblalablelel itp,itd czyli kopac ci nie wolno bez pozwolenia na państwowej ziemi bo nóż coś wykopiesz czego nie wykopali ci ,którzy są od tego."Kop tak, żeby nie robić szkód, Zasypuj dołki, układaj ściółkę z powrotem. Nikogo nie interesują ptasie obrączki czy PRLówki,ale nie jeden z tego forum zapłacił i zapłaci wysoką cene za to co wyją:( Z cewką na księżyc twoje interpretacje prawa,"Interpretuj zatem prawo po swojemu. A jak Cię zatrzyma policja z wykrywaczem to od razu łkaj: ak, wiem, że wykrywacza w Polsce nie mozna mieć. I chciałem znaleźć garniec monet. Nie znalazłem, ale ukarajcie mnie i zabierzcie wykrywacz!!!"Za ptasią obrączke nikt cie ganiał nię będzie,Otóż to - wyciągaj wnioski."a jak wykopiesz garniec sreberek i wystawisz na pewien portal to myślę,że większe grono poczyta jaki bedzie finał:)3m sięNie wystawiaj. Albo wystawiaj tak, żeby nie można było udowodnić że to znalezione. Albo w ogóle nie szukaj.Artur
fabis94 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 He, no widzisz napisałeś mi w ostatnich zdaniach: Masło maślane ro tak aby nie było ,żle i będzie git:) I tu się zgadzamy jest jedna nie pisana zasada Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie:) Kopmy sobie to co nas interesuje,jednych kolorki innych urwi łapki...
arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Oj, kolego, kolego. Nie wiem, czego Ty oczekujesz... Ja za Ciebie nie będę się tłumaczył w razie czego. Musisz sam zakumać, o co w tym wszytkim chodzi, żeby umieć się sprytnie się bronić w razie kłopotów. Paragraf oczywiście może znaleźć się na każdego. Jak mawiał Lec: sam znak graficzny paragrafu wygląda już jak narzędzie tortur". Może i się znajdzie, ale od Ciebie zależy, czy zostaniesz nim zmiażdżony, czy wyjdziesz obronną ręką. Bierz przykład z O.J. Simpsona - był w beznadziejniej prawnie sytuacji i co?Artur
sid30 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=V__U2htdlw0nie wiem czy juz to widzieliscie ale miło posłuchac ze cos powoli drga :)
fabis94 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 No i fajniutko to napisałeś,że trza się umiec bronić:)
arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Trzeba, trzeba. Nie ma rady. Znając przepisy, można już na początku wytrącić z rąk przeciwnika większość lub wszystkie argumenty. I każdy sam musi z tym umieć sobie radzić. Dzięki Sid za link do tego programu, ja nie oglądałem go wcześniej i cieszę się, że powstał. Może, aby nie było, że ktoś za nas zawsze coś robi, podziękujmy TVP historia za ten program. Ja już w ich fomularzu kontaktowym podziękowałem za poruszenie tematyki, brak stronniczości, wzięcie pod uwagę opinii prześladowanej grupy i wyraziłem życzenie, że temat będzie częściej gościł na antenie. Musimy dbać o PR. DLA WŁASNEGO DOBRA!! link do formularza kontaktowego z telewizją:http://www.tvp.pl/o-tvp/kontaktZe swojej strony dziękuję też uczestnikom programu reprezentujących poszukiwaczy i panu doktorowi z UW, który wykazał się odwagą cywilną występując z tezami sprzecznymi z główną linią swojego środowiska.Artur
radek98k Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 A co ze zwłokami? też jest jakieś prawo, kodeks karny?
arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Nie, zwłoki można kopać bez żadnych uprawnień...Artur
krecik wz. 65 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Tak z ciekawości...co kolege tak ciągnie do zwłok ?
woytas Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 radzio sprawdz czy rowery jeszcze stoja ok?
krecik wz. 65 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Z tego co słyszałem - można , ale najpierw trzeba zgłosić do WKZ -tu...
Sobiepan Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Dobra radek, nie brnijmy w to: Nie, w Polsce nie można wykopywać zwłok i dawać psu. Jasne?
arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Tak, oczywiście, NIE MOŻNA. Żartowałem, Radku. Nawet czarne poczucie humoru musi mieć jednak jakieś granice, bo ktoś gotów to potraktować poważnie.Artur
krecik wz. 65 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Co więcej Polska nie jest jedynym , tak restrykcyjnym państwem w Europie...w tej kwestii oczywiście...
fabis94 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Może i można ,ale trza urobek wkładać prosto do trumny,a nie grzebać w nim jak dziad w gruszkach za blaszkami i sprawdzac co tam w kieszeniach... Ten filmik co kolega wklejił wyjaśnił ci chyba więcej niż ja:)
krecik wz. 65 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Woytas - chyba rzeczywiście lepiej nie zagłębiajmy się w problemy naszego kolegi... ;)
arturborat Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Tak nie zagłębiajmy się, bo znowu wróci sprawa penetracji...Artur
fabis94 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Ta penetracja to była dobra,ale pomyliła mu się z penetracją lodówki...
krecik wz. 65 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Fabis94 - uspokuj się , bo za chwile Radek rzuci temat o eksploracji lodówek... :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.