kobala Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Witam KolegówDawno temu wyszedłem z tej studni, ale lekkie problemy z komputerem uniemożliwiły mi dodanie fotek z wyprawyNiestety na nic nie trafiłem;-( ale przynajmniej było ciekawie1 fotka- troszke sprzętu
kobala Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 4 fotka- to ten niby tunel, schowekNa końcu widoczna metalowa ścianka
kobala Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Ostatnia fotka- a za metalową ścianką niestety nic;-(
rabat Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 jak widzę po ostatniej fotce to za tą metalową ścianką tunel dalej się ciągnie tylko jest zasypany. prawda>??
muchomor Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Ciekawy ten tunel kobala,bardzo mnie ciekawi dokąd prowadzi,musiałbyś wziąć saperkę i spróbować przekopać ten zawał żeby zobaczyć co jest dalej,ale na pewno to nie będzie łatwe.Życzę wytrwałości i pozdrawiam.muchomor.
kobala Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 no właśnie niestety nie;-( (chyba)za metalową ścianką (najprawdopodobniej dekiel od jakiejś beczki) nic juz nie ma. Ścianki tunelu też się kończą a piech jest juz twardy
kobala Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 no właśnie niestety nie;-( (chyba)za metalową ścianką (najprawdopodobniej dekiel od jakiejś beczki) nic juz nie ma. Ścianki tunelu też się kończą a piech jest juz twardy
Mruk Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 a na fotce z filmiku było widac coś jak mapnik, czy to złudzenie? tak czy siak fajna przygodaPZDR
piotr916 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Witam!A boczny tunelik z czego wykonany,z betonu?Przekrój nie jest pełnym okręgiem,eliptyczny.Tak na marginesie-nasuwa mi się jeden z odcinków Pana Samochodzika i Templariszy"
kobala Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Owy mapnik" to kawałek sparcialej gumy.Ścianki tunelu natomiast wykonane są z blachy ok 3-4mm grubości. Dokladnie 3 plaszane płyty, jedna za drugą
kobala Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Nie jest to może związane z tematem, ale dodam że jestem na tropie" kolejnej zagadki;-) też pod ziemią, tyle że chodzi o tunele z dawnych zabudowań dworskich do kaplicy w pobliskim lasku. Podobno są na 100% ludzie tam wchodzili, ale z powodu strachu wejsce zostalo zakopane. Za tydzień jadę sprawdzić (jak dla mnie historyjkę) i szersze relacje zamieszcze w nowym poście
Swiety82 Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Super! Koniecznie załóż nowy wątek żeby po starym nie szukać :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.