dimmu66 Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Tej rdzy nie ruszy ani kwas szczawiowy ani Fosol. Nadaje się tylko do auto/elektrolizy albo do piaskowania. Fosol i szczaw usuwaja TYLKO powierzchniową rdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelus123 Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Zgadzam się, nie ma na nim raczej już nawet śladu po farbie więc szczaw jest bez sensu, elektroliza albo ropa/nafta ale to długotrwała metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stonson Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 zmyłem kwas i wyczyszczę szczotką wewnątrz jednak troszkę farby wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Sierpień 2015 Share Napisano 3 Sierpień 2015 Czy ktoś próbował zrobić elektrolizę hełmu bez zanurzenia tej części gdzie jest kalka? Mówi się, że elektro rusza tylko tą część przedmiotu, która jest w elektrolicie. Pytam bo mam właśnie taki problem po moczeniu w kwasie wyszło, że jest kalka. Moczyłem jakieś 2 dni w stężeniu około 16% potem wyciągnąłem opłukałem i tak stoi. Nie jestem zwolennikiem zbyt długich zabiegów kwasowych, a ta rdza nie odpuści za szybko w szczawiu. Myślę wiec aby część zrobić w elektro, zostawić zapas koło kalki nie zanurzony, a potem ręcznie popieścić w tym miejscu. Boję się jednak, że jak prąd będzie przechodził to uszkodzi kalkę nawet jak będzie ona wystawała z elektrolitu. Czy ktoś ma już podobne doświadczenie i może rozwiać moje wątpliwości? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.