niechludow Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 Długość 21 cm, solidna, miedziana, z tyłu słabo widoczna sygnatura składająca się z jakiegoś napisu ( ostatnia chyba litera W) oraz numeru 20. Wyszła w okolicach Katowic. Może ktoś wie gdzie i kiedy ją wyprodukowano.
niechludow Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 na allegro znalazłem łyżkę takiego samego wzoru i rozmiarów, jednak inaczej sygnowaną i srebrną ( mam nadzieję że jej właściciel nie pogniewa się za wykorzystanie zdjęcia). Czy możliwe aby moja łyżka była z podobnego okresu?http://www.allegro.pl/item653661670_z_1882_r_lyzka_srebro_12_40g_punca_mistrza.html
Gniewkos Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Alpaka ale bardziej wygląda mi to chyba na plater, a 20 to mikrony srebra ale pewny też nie jestem, jak byś odczytał te napisy przed 20" wtedy można by coś wyszukać i dokładniej określić co i jakpozdro!
PatrX30 Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Mam chyba identyczną łyżkę i też prosiłbym o pomoc w id.
8total4 Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 łyżeczka jest raczej alpakowa, koniec XIX lub skrajny początek XXw.pozdro!
Pytanie
niechludow
Długość 21 cm, solidna, miedziana, z tyłu słabo widoczna sygnatura składająca się z jakiegoś napisu ( ostatnia chyba litera W) oraz numeru 20. Wyszła w okolicach Katowic. Może ktoś wie gdzie i kiedy ją wyprodukowano.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.