Dragon125 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 Witam,taką łuskę znalazł moj kolega i poprosił mnie o identyfikacje,zwracam sie do Was;).Trudno mi powiedziec jakie są to bicia,jedyne co pamietam to ze miała oddzielnie na jedynke(1).
Dragon125 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 A nie da sie niczego powiedziec bez wymiarow np jaki typ broni jakie bronie mozliwe(mosin,muser czy cos takiego?):)
Dragon125 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 Aha,a czym jest spowodowane te zabarwienie?.Efekt lezenia w ziemi dziesiatki lat,bo chyba nie oryginalna farba??
sławek1989 Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 łuski od mausera nie były malowane farbą, to jest warstwa tlenkow(śniedź)
tyfus Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 to jest łuska od Mausera -tak jak Luftlander - na moje oko też :)z drugiej strony do czego ID łuski w takim stanie ??Bicia mogą wyjść" po delikatnym przeczyszczeniu np. szczoteczką miedzianą.
Dragon125 Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 Poprostu byłem ciekawy i kolega tez od czego moze to być;)
tyfus Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 bardzo dobrze, że jesteś ciekawy - nie miałem na myśli, że łuska to złom, tylko to że można było trochę ją podczyścić :)a samo występowanie w danym rejonie łusek + bicia na nich (zwłaszcza rok) może dać nam wiedzę, że na tym terenie COŚ się działo w tym czasie.zdrów !
Pytanie
Dragon125
Witam,taką łuskę znalazł moj kolega i poprosił mnie o identyfikacje,zwracam sie do Was;).Trudno mi powiedziec jakie są to bicia,jedyne co pamietam to ze miała oddzielnie na jedynke(1).
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.