mmland Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 Wprawdzie tan guzik został już wcześniej zidentyfikowany iż należy do rzędu carskich lecz nie został szczegółowo opisany.Niby z jakiejś uczelni Carskiej.Jednak poszperałem jeszcze w tym miejscu co znalazłem ten guzik i wpadły mi inne fanty może związane z tym guzikiem.
mmland Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 Taka oto plomba wyszła z tego miejsca. Przedstawia ona też dwa młotki i jakieś napisy po rosyjsku. Może ktoś rozpozna te napisy i może się ściśle opisze ten guzik. Bo mi się wydaje że oba fanty są powiązane ze sobą
mmland Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Napisano 12 Czerwiec 2009 I takie oto kółeczko z mosiądzu wyszło w tym samym miejscu
8total4 Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 plomba górnicza, koniec XIX/Początek XXw.kółeczko" jest okuciem od rosyjskiej pałatki.Sygnowane Żyrardów.guzik jest ciężkim tematem, myślę że na pugoviza.ru Chłopaki są najbliżej poprawnej id.pozdro!
pomsee Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 mmland Twój guzik został przecież jak najbardziej zidentyfikowany przez ded-a.Jest to guziczek z munduru ucznia szkoły technicznej.
mmland Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 Tak pomsee został zidentyfikowany ale nie oto mi chodziło w tym wątku ale głównie o plombę gdyż znalazłem ją w tym samym miejscu co tan guzik. wyszło jeszcze dużo różnego rodzaju kopiejek w tym miejscu i tak się zastanawiam kto tam mógł je rozsiewac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.