Skocz do zawartości

Hełm M-35

Damian190595997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!Mam mały problem ponieważ nie wiem czy na ten hełm (patrz po prawej ) zrobić szpachlę czy po szlifować papierkiem ściernym i pomalować ??? Hełm ten będzie stał w szkolnej gablocie przez okres roku szkolnego :)
Napisano
Jeżeli chcesz go szpachlować należy go najpierw oczyścić z rdzy. i daruj sobię czyszczenie go papierem ściernym, ponieważ go porysujesz.
Napisano
żadnego malowania. Ja sam większość hełmów, które w pocie czoła szpachlowałem i malowałem będę teraz zdzierał z tego syfu i będą gołe jak pismo nakazuje
Napisano
Dokładnie-nie szpachluj i nie maluj-jest w takim stanie że szkoda go ruszać-oryginał aż miło popatrzeć.

Co do szpachli na zakrycie dziur-można spryskać podkładem pod lakier kilka warstw-ale oczywiście nie w przypadku tej sztuki.
Napisano

Siemka dawno mnie nie było na forum bo byłem dużo razy na wykopkach :P Ale teraz mam czas i zabrałem się za czyszczenie hełmu :P
Dziś mój kolega powiedział żebym wyczyścić go octem oto rezultaty widoczne na zdjęciu :P Nawet niezle stal :P

Napisano
to płyn do mycia naczyń, jeśli chodzi o renowację hełmu to się zastanów, jak go pomalujesz itd to już nie będzie oryginalny, jak chcesz ładny to może kup replikę a ten zostaw. To tylko moje zdanie
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie