Skocz do zawartości

Info o Zabrowskie i oddziałach AK

gnag4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich, poszukuję informacji o działalności zambrowskich oddziałów AK i Samoobrony, w szczególności Jana Grądzkiego ps. Lis" i jego oddziału. Czy ktoś może wskazać jakieś źródła? Pozdrawiam.
Napisano
No i wylazło przysłowiowe szydło z wora... . Niejaki gnag4" po prostu zakłada wątki dla zabawy. Po zadaniu kontrolnego" pytania ginie niczym kamień w wodę i... odnajduje się na innym wątku. W takim przypadku niech szuka sobie sam.
Dobranoc!
Napisano
Panowie wybaczą, zatwierdzenie tego wątku zajęło adminowi kilak dni (jestem nowym użytkownikiem) i w tym czasie zdążyłem wyjechać na długi weekend. Ale już jestem i z chęcią wciągnę wszystkie informacje.
Moje zaciekawienie Lisem wynika z faktu, iż był on pierwszym mężem mojej babci i dowódcą mojego dziadka. Mam garść nieoficjalnych informacji i to raczej o moim dziadku, babcia niechętnie opowiadała o wojnie (zresztą zmarła jak miałem kilkanaście lat a dziadek - przed moim urodzeniem). Dlatego szukam informacji na własną rękę, gdyż w rodzinie wszelka pamięć o wydarzeniach zaginęła...
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
Napisano

Kolega słabo czyta forum i nie wyciąga wniosków. Był taki wątek ambrów i okolice" wkleiłem tam takie foto. Reszty domyśl się sam.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie