gnag4 Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 Witam wszystkich, poszukuję informacji o działalności zambrowskich oddziałów AK i Samoobrony, w szczególności Jana Grądzkiego ps. Lis" i jego oddziału. Czy ktoś może wskazać jakieś źródła? Pozdrawiam.
pik78 Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 no jak to co ? ustalil nazwisko i pseudonim hhehe
mowglyn Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 No i wylazło przysłowiowe szydło z wora... . Niejaki gnag4" po prostu zakłada wątki dla zabawy. Po zadaniu kontrolnego" pytania ginie niczym kamień w wodę i... odnajduje się na innym wątku. W takim przypadku niech szuka sobie sam. Dobranoc!
gnag4 Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Napisano 15 Czerwiec 2009 Panowie wybaczą, zatwierdzenie tego wątku zajęło adminowi kilak dni (jestem nowym użytkownikiem) i w tym czasie zdążyłem wyjechać na długi weekend. Ale już jestem i z chęcią wciągnę wszystkie informacje.Moje zaciekawienie Lisem wynika z faktu, iż był on pierwszym mężem mojej babci i dowódcą mojego dziadka. Mam garść nieoficjalnych informacji i to raczej o moim dziadku, babcia niechętnie opowiadała o wojnie (zresztą zmarła jak miałem kilkanaście lat a dziadek - przed moim urodzeniem). Dlatego szukam informacji na własną rękę, gdyż w rodzinie wszelka pamięć o wydarzeniach zaginęła...Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
gnag4 Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Czyżby wszyscy wzięli do siebie długi weekend?
majros Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 Kolega słabo czyta forum i nie wyciąga wniosków. Był taki wątek ambrów i okolice" wkleiłem tam takie foto. Reszty domyśl się sam. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.