gwardzista Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 Witam szanowne grono . Moje pytanko dotyczy tego kamienia, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym znaku i o takich kamieniach. Kamień jest dość duży i nie znajduje się w pobliżu żadnego kościoła.
gwardzista Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 Obok kamienia znalazłem dziwny bagnet.
gwardzista Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 I jeszcze jedno/Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Sobiepan Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Z innej beczki: płotek w tle to chyba maty lotniskowe? Czyż nie?
gwardzista Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 Nie to podwórko rolnika. Kamień znajduje się u niego na posiadłości w strasznych krzaczorach. Do tego tłumaczył że u sąsiada jakieś 200m dalej jest drugi tylko z innym znakiem.
Gniewkos Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 witaj!na mapie jest to oznaczenie kościoła z jedną wierzą chodzi o mapkę Mestischblattpozdro!
Jacek.Ant. Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Czy pod krzyżem są literki A.O.,jeśli tak to jest to łaciński skrót Anno Obiit(zmarł roku),pod spodem powinna byc data,a kamień może byc nagrobkiem.
mihura Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 Zrób zdjęcie tego drugiego kamienia u sąsiada.Fajna zagadka? Może to faktycznie nagrobki? Wyraziste fotki ułatwiły by rozwiązanie zagadki.pzdr.
kopijnik2 Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 zawsze warto sprawdzić ze starym wyrysem granic działek...
Zone51 Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 ale ten płotek to raczej z mat lotniskowych
gwardzista Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 Hej pozdrawiam szanowne grono. Nie nie zostawiłem tego będę drążył dalej ale teraz miałem długi weekend i przebywałem na innych terenach . Po niedzieli podjadę do tego rolnika to zobaczę tego drugiego i poszukam daty na tym co już byłem. Głaz znajduje się w okolicach Grajewa nie daleko kiedyśniejszej granicy z Prusami. A co z tym bagnetem ? Jakiś dziwny może to zwykły nóż?
kopijnik2 Napisano 10 Czerwiec 2009 Napisano 10 Czerwiec 2009 jeszcze rejon - okolica jakiej miejscowości- może coś podpowiedzieć...
mihura Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Jak tam gwardzista,zostawiłeś zagadkę bez odpowiedzi? Masz coś nowego? (ten drugi znak niedaleko)Fajny temat.Kiedyś był podobny o głazie ze znakiem promieniowanie" Umarł śmiercią naturalną. A szkoda.pzdr
Pytanie
gwardzista
Witam szanowne grono . Moje pytanko dotyczy tego kamienia, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym znaku i o takich kamieniach. Kamień jest dość duży i nie znajduje się w pobliżu żadnego kościoła.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.