majos Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 witam ostatnio buszowałem po bunkrach w oklicy serbów k. głogowa i zobaczcie co znalazłem w jednym zawalonym -buty ,podeszwa z drewna przytwierdzona na drut i gwożdzie czy mozliwe ze mają przeszło 60 lat co o tym myslicie
kopijnik2 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 można zamawiać - saboty"...w Twoim przypadku - wyzelowanie buta na drewnianą podeszwę - wtórne...
majos Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 witam ostatnio buszowałem po bunkrach w oklicy serbów k. głogowa i zobaczcie co znalazłem w jednym zawalonym -buty ,podeszwa z drewna przytwierdzona na drut i gwożdzie czy mozliwe ze mają przeszło 60 lat co o tym myslicie
obert8 Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 mozliwe jak nie dasz fotki to nawet myslimy ze zmyslasz
M164U Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Pokaże tu mój wiek, ale 25 lat temu już byłem na tym świecie, i jeżeli ktoś chodził w takich emerytkach na drewnianej podeszwie to by go cała wieś wyśmiała:) 25 lat temu czyli w mitycznych latach 80-dziesiątych nosiło się już Adidasy, a nawet jeżeli ktoś mial sałate (czytaj dolary) to nosił Pumy albo Nike, a dorośli normalne buty na gumowej lub skórzanej podeszwie, lub PRL-owskie wyroby, ale nawet te nie były wiązane drutem i drewnem podbite. A jeżeli używane przez drogowców (w sumie logiczne) to gdzie czarny asfalt (a raczej smołówa bo to było używane za komuny) na drewnie?
kopijnik2 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 hutnictwo, chłodnictwo - praca przy piecach - suszarniach - było tego sporo...
M164U Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Choć ten podwójny szew na przodzie to bardziej powojenny, a podbicie filcowe czy plasticzek?
M164U Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Zgadza się, przemysł ciężki mogł mieć takie wymagania przy piecach albo pdobnych sprawach...
kopijnik2 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 a ubrania robocze rolnik kupował na targu
majos Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Napisano 9 Czerwiec 2009 popierwsze numer dość spory jak na damskie bo gdzieś 42 a po drugie nawet 25 lat temu cieżko mi sie kobitke w tym wyobrazić
majos Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 i druga fotka ciekawe co? mówiono mi że w takim obuwiu chodzili więż niowie co myślicie?
bruner0 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Nie twierdzę że te buty są ani bardzo stare ani 25 letnie,ale takie buty za komuny nosili drogowcy układający nawierzchnie bitumiczne czyli asfalt.
cobrasaper Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 kurcze strasznie ni buty wyglądają jezeli naprawde chodzili w tym więżniowie to im wspułczuje:(
8total4 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 damskie trepy, nie starsze niz 25 lat.pozdro!
hali11 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 starczy wpisac na allezlo slowo odlewnika i zaznaczyc szukaj w tytulach i opisach a do dzisiaj mozna kupic takie buty i cena niewielka
Pytanie
majos
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.