Skocz do zawartości
  • 0

znalezisko w bunkrach- buty

majos

Pytanie

Napisano
witam ostatnio buszowałem po bunkrach w oklicy serbów k. głogowa i zobaczcie co znalazłem w jednym zawalonym -buty ,podeszwa z drewna przytwierdzona na drut i gwożdzie czy mozliwe ze mają przeszło 60 lat co o tym myslicie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam ostatnio buszowałem po bunkrach w oklicy serbów k. głogowa i zobaczcie co znalazłem w jednym zawalonym -buty ,podeszwa z drewna przytwierdzona na drut i gwożdzie czy mozliwe ze mają przeszło 60 lat co o tym myslicie
Napisano
Pokaże tu mój wiek, ale 25 lat temu już byłem na tym świecie, i jeżeli ktoś chodził w takich emerytkach na drewnianej podeszwie to by go cała wieś wyśmiała:)
25 lat temu czyli w mitycznych latach 80-dziesiątych nosiło się już Adidasy, a nawet jeżeli ktoś mial sałate (czytaj dolary) to nosił Pumy albo Nike, a dorośli normalne buty na gumowej lub skórzanej podeszwie, lub PRL-owskie wyroby, ale nawet te nie były wiązane drutem i drewnem podbite.
A jeżeli używane przez drogowców (w sumie logiczne) to gdzie czarny asfalt (a raczej smołówa bo to było używane za komuny) na drewnie?
Napisano
popierwsze numer dość spory jak na damskie bo gdzieś 42 a po drugie nawet 25 lat temu cieżko mi sie kobitke w tym wyobrazić
Napisano
Nie twierdzę że te buty są ani bardzo stare ani 25 letnie,ale takie buty za komuny nosili drogowcy układający nawierzchnie bitumiczne czyli asfalt.
Napisano
starczy wpisac na allezlo slowo odlewnika i zaznaczyc szukaj w tytulach i opisach a do dzisiaj mozna kupic takie buty i cena niewielka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie