Skocz do zawartości

Akumulatorki-Opinia

bluemen123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Odgrzewam starego kotleta co by nie tworzyć nowych wątków.

Co sądzicie o tej nowości,trochę mała pojemność 2000mA.Warto nabyć czy lepiej te o większej pojemności??

http://allegro.pl/item1155570659_8x_sanyo_eneloop_akumulatorki_aa_r6_wysylka_5zl.html
Napisano
Eneloopów mam R6-24 szt, R03-8 szt, i zwykłych akumulatorków mam jakieś 30 sztuk mniej lub więcej zużytych
Używam do Rutusa Proximy, Rutusa First Plus,kilku latarek, dwóch aparatów cyfrowych.
Nie widzę dużej różnicy w pojemności miedzy zwykłymi akumulatorkami np 2500 mAh a 2000 mAh eneloopów.
Natomiast widzę dużą różnicę w samorozładowaniu zwykłych akusów, np. włączam starszego (awaryjnego) Rutusa Firsta Plus eneloopy były ładowane 2 mies. wcześniej i są naładowane jakbym je ładował wczoraj.
Tak samo z latarką która jest np. awaryjnym źródłem światła i leży kilka mies. i włączam i działa, akuski jak świeżo naładowane. (gdy używałem zwykłych akumulatorków to po tygodniu leżenia cyfrówka co prawda się włączyła a na wzkaźniku ateria rozładowana" natomiast First Plus po dwóch tygodniach leżakowania z naładowanym,i wcześniej zwykłymi aku padł po kilku minutach poszukiwań. Używam ładowarki mh-c9000 drogi i porządny sprzęt ładowarka pracuje czasami tydzień bez większej przerwy (jak się uzbiera akumulatorków do ładowania i sprawdzania pojemności co kilka ładowań). Trochę się rozpisałem ale jak coś mogę pomóc to pytać.

Pozdrawiam Pamularz
Napisano
A próbował ktoś zastosować aku przeznaczone do ASG? Napięcia 8.4V, 9.6V, 12.8V, spore pojemności (niektóre ponad 4000mAh). Może też dałoby radę to wrzucić w rurke? Coś jak w linku:
http://www.all-battery.com/tenergy96v1100mahlifepo4batterypackforairsoftgun.aspx
Napisano
Ja swoją piszczałę zakupiłem wraz akumulatorkami(Sanyo 2500mA),poprzedni użytkownik używał ich ze 2 lata.Teraz wystarczają na niecały dzień.

W takim razie pędem nabędem .Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie ładowarki.Na aledrogo widziałem ładowarkę na 8 paluszków"(270 lub 519zeta),znajomy kiedyś kupił taką na 8 sztuk 230V lub możliwością podłączenia w samochodzie.Czy ktoś gdzieś widział takie coś w sklepie bo na aukcjach jakoś się nie pokazują?
Dzięki za odpowiedź
Napisano
ja uzywam energizery 175mAh i myślę ze lepiej kupić jakieś markowe niż pózniej sie wkurzać...
http://allegro.pl/item1155515515_akumulator_9v_6f22_energizer_175_mah_nowy_f_vat.html
  • 11 months later...
Napisano
Ja też używam sanyo eneloop 2000 i jestem zadowolony, przy pełnym naładowaniu osiągają napięcie do 1,5v ale szybko spada do 1,3v. Po maksymalnym naładowaniu i włączeniu argo mam 97% pojemności a po 3 godz pracy już jakieś 80-75%, gdy spadnie napięcie akumulatorków do właściwego poziomu bardzo długo utrzymuje się na poziomie 70% (po 6 godz pracy).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie