max77 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 Bardzo proszę o identyfikację noża ,bardo podobny widziałem na allegro jako polski nóż saperski, ale tamten sygnowany był napisem GERLACH a na tym jest napis SYRACUSE KNIFE CO.
max77 Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Napisano 5 Czerwiec 2009 Czy jest to wyrób amerykański czy przeróbka polskiego noża saperskiego.
max77 Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Napisano 5 Czerwiec 2009 Czy ktoś się zna na tym nożu czy tylko wszyscy zapatrzeni są w hitlerowskie szpeje. Może jakiś link klubu albo namiar na kolekcjonera scyzoryków.
tyfus Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 SYRACUSE KNIFE CO. to amerykańska firma - jak wpiszesz w Google, to trochę tego jest :)firma ta zajmuje się produkcją noży i scyzoryków od wielu lat - niektóre stare osiągają nawet dość dobre ceny u kolekcjonerów.z racji tego, że twój nóż ma często spotykaną blokadę ostrza - stawiam na to iż nie jest zbytnio stary - góra czasy PRL-u
8total4 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 twoj jest produkcji Gerlach'owskiej i jest to zapewne skopiowany jakiś zachodni nożyk.pozdro!
max77 Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Napisano 5 Czerwiec 2009 Rękojeść jest taka sama jak przy polskim nożu saperskim ale myli mnie że inne są sygnatury. Na okładkach brak śladów wymiany czy wyciągania kołka trzymającego ostrz, okładki mają idealnie równą powierzchnie z tym kołkiem.
Pytanie
max77
Bardzo proszę o identyfikację noża ,bardo podobny widziałem na allegro jako polski nóż saperski, ale tamten sygnowany był napisem GERLACH a na tym jest napis SYRACUSE KNIFE CO.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.