Skocz do zawartości

Tesoro eldorado informacje

dino73

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam prosiłbym o jakieś informacje na temat tego wykrywacza,jak wypada w porównaniu z Fisherem f2,White's Prizm III,czy jest trudny w obsłudze?
Napisano
http://metaldetectorreviews.net/detectors/92-1-tesoroeldorado.html
F2 i Prizm III to wykrywacze dla początkujących, Eldorado dla średniozaawansowanych i zaawansowanych, wymaga opanowania manualnego dostrajania do gruntu. Zasięg znacząco większy. Do egz. z A... koniecznie trzeba zakupić osłonę cewki.
Napisano
ile taka osłona kosztuje i gdzie ją można dostać?
mniej więcej załapałem jak się go stroi do gruntu oczywiście teoretycznie,tylko mam pytanie co ja jaki czas trzeba powtarzać te czynność np w trakcie jednego wypadu w teren.
Napisano
Wiedziałeś komu zadać pytanie, a nie wiesz gdzie kupić osłonę?
Dostrajanie sprawdza się co jakiś czas, 15 - 30 min, a zwłaszcza przy przechodzeniu z jednego typu gruntu na inny.
dodam, że Eldorado ma dyskryminację ED 180, co oznacza, że łapie sporo żelastwa, lub trzeba stosować wyższą dyskryminację.
Napisano
kurcze eldorado łapie żelastwo,właśnie niedawno pozbyłem się fishera 1225 x bo mnie szlag trafiał z kopaniem dołów i wyciąganiem połamanych lemieszy,dwa lata chodziłem z ace 250 i oprócz niezbyt dużego zasięgu nie miałęm do niego zastrzeżeń
No kurcze jeżeli to eldorado tak samo lubi żelastwo jak fisher to dam sobie z nim spokój,na cibole mnie nie stać a wiem że jest super na drobnice a właśnie drobnica mnie tylko interesuje.
Napisano
No nie tak bardzo jak Fisher, w końcu to jest Tesoro, trzeba po prostu wyżej ustawiać dyskryminację, ale póki co aukcji jeszcze nie wygrałeś.
Napisano
Nie mają takiej jak Eldorado, w Ciboli/Vaquero dyskryminację ustawia się dość nisko. W Eldorado nawet na Foil przechodzi sporo ferromagnetyków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie