dino73 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 Witam prosiłbym o jakieś informacje na temat tego wykrywacza,jak wypada w porównaniu z Fisherem f2,White's Prizm III,czy jest trudny w obsłudze?
Raned Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 http://metaldetectorreviews.net/detectors/92-1-tesoroeldorado.htmlF2 i Prizm III to wykrywacze dla początkujących, Eldorado dla średniozaawansowanych i zaawansowanych, wymaga opanowania manualnego dostrajania do gruntu. Zasięg znacząco większy. Do egz. z A... koniecznie trzeba zakupić osłonę cewki.
dino73 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 ile taka osłona kosztuje i gdzie ją można dostać?mniej więcej załapałem jak się go stroi do gruntu oczywiście teoretycznie,tylko mam pytanie co ja jaki czas trzeba powtarzać te czynność np w trakcie jednego wypadu w teren.
Raned Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Wiedziałeś komu zadać pytanie, a nie wiesz gdzie kupić osłonę?Dostrajanie sprawdza się co jakiś czas, 15 - 30 min, a zwłaszcza przy przechodzeniu z jednego typu gruntu na inny.dodam, że Eldorado ma dyskryminację ED 180, co oznacza, że łapie sporo żelastwa, lub trzeba stosować wyższą dyskryminację.
dino73 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 kurcze eldorado łapie żelastwo,właśnie niedawno pozbyłem się fishera 1225 x bo mnie szlag trafiał z kopaniem dołów i wyciąganiem połamanych lemieszy,dwa lata chodziłem z ace 250 i oprócz niezbyt dużego zasięgu nie miałęm do niego zastrzeżeńNo kurcze jeżeli to eldorado tak samo lubi żelastwo jak fisher to dam sobie z nim spokój,na cibole mnie nie stać a wiem że jest super na drobnice a właśnie drobnica mnie tylko interesuje.
Raned Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 No nie tak bardzo jak Fisher, w końcu to jest Tesoro, trzeba po prostu wyżej ustawiać dyskryminację, ale póki co aukcji jeszcze nie wygrałeś.
beaviso Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Cibola, Vaquero też mają zdaje się ED180 - czy nie?M.
Raned Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Nie mają takiej jak Eldorado, w Ciboli/Vaquero dyskryminację ustawia się dość nisko. W Eldorado nawet na Foil przechodzi sporo ferromagnetyków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.