Czarek Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 ostatnio podczas porządkowania szopy przez jednego dziadka wypadło z niej niemieckie radyjko zamknięte w drewnianej skrzyneczce- dokładnei takie:i w stanie takim samym jak na fotkach z linku (poza zasmarowaniem wszystkiego na przedniej ściance zieloną farbą-ale sie zmyje...)http://www.rkd.friko.pl/torneb.htmlmam taki mały problem- wydaje sie że poza lekkim zakurzeneim nic radyjku ne jest, ale nie ejstme pewien-czy ktoś zna moze namaiary na jakąś mądrą osobe która mogłąby przeprowadzic przegląd i ew.naprawę takiego cuda-sam nie chcę się za to brać nbo nie mam pojęcia o takich sprawach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 sypnij priva do 41pp ;)ps. gratuluję trafienia, to nie jest nic pospolitego..wersja z elektronu czy stalowa?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 nie wiem czym sie różnią te 2 wersje, ale jak pamiętam to stalowa chyba nie jest,kurde zostawiłem ją na wsi bo myślałem że to jakieś ddrowskie radyjko jest-wron nie miało hehe-na szczęście nie u dziadka u którego to znalazłem tylko do moich dziadków przeniosłem i spokojnie czeka na biureczu tam na mnie:0jak tylko będę na wsi znów sprowadzę radyjko do domu i fotki dam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 stalowa była cięższa..uważaj z elektronem bo jest palny :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 ps.a tak z głupia frant walnę-czy Niemcy nie ekportowali tego?i czy nasza armia przedwrześniowa ich nie miała?tak pytam bo kolorek farby jaką jest przód zasmarowany mi sie jednoznacznie kojarzy-do tego dochodzi fakt znalezienia go na wsi wśród pięknych podiłżeckich lasów-ale z kolei nieładny sposób zasmarowania nie...),wiec ot tak pytanko rzucam-czy mieli to nasi w 39 czy też nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 niestety do dzisiaj nie udało znaleźć się ochotnika na naprawę radyjka:( ale w końcu przyjechało ono do Lublina-tak prezentuje się z przodu-zacząłem delikatne zdejmowanie przemalowań-pod spodem śliczne niemieckie grau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 osłona aluminiowa też podczyszczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 pod nią odkurza się ale nienajgorzej wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 ktoś potrafi przetłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 ujęcie od boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 fabrykowano w firmie Telefunken:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 najbardziej mi sie podobają lampy z gapami i napisem Wehrmacht:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Stan na dziś:radyjko przywiezione,odkurzone,trwa usuwanie powojennych przemalowań z przodu, nadal poszukuję kogoś kto podjąłby się naprawy radyjka no i jeszcze skrzynki na nie też poszukuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 wielkie gratulacje, sprzęt prezentuje się świetnie :)Kontaktowałeś się z 41pp ??pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 wysłałem mu maila z forum ale bez odp...może jeszcze raz spróbuję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 słuchaj, privy mogą nie dochodzić, bo serwis cały czas jest w trybie przeprowadzki"..w weekend coś znów się z nimi działo..spróbuj mail to mail na adres:sp5gmv@op.plpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Kolego Czarku po raz kolejny przyprawiasz mnie o palpitację serca :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 trafiło się fartem:)dziadek stary-znajomy więc pomagałem wywozić śmieci-a to się wyturlało samo pod moje nogi-dziadek na wóz kazał wyrzucić i do dołu do lasu,a ja postanowiłem skrzyneczkę otworzyć i zajrzeć do środka:)no i potem śmiał się ze mnie że śmiecie zbieram;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 dla takich śmieci" niejeden został by urkiem" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 zawsze byłem zdania że należy pomagać miłym starszym ludziom zwłaszcza w podiłżeckich wioskach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Czarek, Ponieważ poprzez totala zostałem wywołany" do ablicy", mam taką radę !!!! NIC NIE RÓB, NIE DAWAJ AMATOROM".Ale to co total napisał, jest WAŻNE,,,,czyli zważ , aby odkryć" rok produkcji, ogólnie przed 1939 były z stopu magnezu, o potem z ZnAl /trzy razy cięższe/, walczyłem z obiema wersjami.Dokumentacje mam, Na razie proponuję suszyć", w przewiewnym miejscu.Dalej się zobaczy!!!Reszta na PrivGrzesieksp9gmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Witam!Mam takie pytanie odnośnie tejże radiostacji. :)Czy poza jeszcze jedną skrzynką, w której znajdowało się zasilanie i inne rzeczy w postaci np. słuchawek istniało jeszcze jakieś oporządzenie do tego typu radiostacji?Pytam bo gdzieś na zdjęciu widziałem jeszcze jedną skrzynkę, nieco większą... Stała osobno i była dopinana do kompletu" jedynie za pomocą przewodu (?) choć może mi się wydawać ;)PozdrawiamPiotrsq9okg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiostacja Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 mam taką samą, a właściwie podobną, ale bez pokrywy. Stan wewnętrzny bez zarzutu, ale oprócz samej skrzyni nie mam nic więcej, a historia jej jest podobna do twojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiostacja Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 A oto wygrzebana radiostacja.widoczny brak jednej śruby i głośniczka.Poza tym brak wszystkiego co nie widać.(pokrywy, kabli, anteny itp.)Z wyglądu wewnętrznego sprawna (aż błyszczy).Nr 247077. Znaleziona w Gnieźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Ale żeście Panowie kotleta mojego odgrzali-hehe,gratuluję nowego torna znalazcy-sympatyczna znajdka prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.