mamdar7 Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Proszę o inf.jaki gatunek ptaka nosił te obrączkę.(wysłałem jakieś dwa miesiące temu e-maila do ST ORN GDAŃSK z informacją na temat znalezienia obrączki ,lecz nie raczyli odpowiedzieć )
tyfus Napisano 15 Marzec 2011 Napisano 15 Marzec 2011 привет - Вы говорите по-р'усски ?Вы должны сообщать здесь:http://www.miiz.waw.pl/obraczkowanie/pl/1 коробка - птиц2 коробка - текст и номер выбитый на обручальное кольцо3 коробка - найти дату (день, месяц, год)4 коробка - где птица была найдена, город, село5 коробка - как показано кольцо - выстрел, обнаружили, захваченный6 колонка - птица в момент нахождения (например, здоровых, раненых, мертвых)7 коробка - Причина смерти или травмы, или каким образом птица была поймана.8 коробка - Если птица была мертва, то, как долго (например, свежие, в распределении)?9 коробка - Если птица была поймана, что с ним происходит потом? Когда он был освобожден, где и когда?10 коробка - другая информация (например, пол и возраст птицы)11 коробка - Ваше имя и адрес12 коробка - ваш адрес электронной почтыКак у вас есть проблемы с отпиской форме - мы можем помочь :)Пок'а!
mamdar7 Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Proszę o inf.jaki gatunek ptaka nosił te obrączkę.(wysłałem jakieś dwa miesiące temu e-maila do ST ORN GDAŃSK z informacją na temat znalezienia obrączki ,lecz nie raczyli odpowiedzieć )
tyfus Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 ja mam kilka obrączek gołębi. Też dawałem znać tym od gołębi i też nie odpowiedzieli.Widać są bardzo zajęci" szukaniem zaginionych ptaszorów :)
matrix14xxx Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Z Kowna Liwini odpisali mi na maila po dwóch tygodniach,na odpowiedź z Gdańska czekam ponad pół roku
Luftlander Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Duża ta obrączka pewnie Łabędzia. http://www.garnek.pl/hecioski/5059824/stacja-ornitologiczna-gdansk
abcd Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Wyślij jeszcze raz maila z danymi obrączki oraz datą i miejscem znalezienia do stacji ornitologicznej w Gdańsku-Górkach Wschodnich, bo albo nie dotarł albo odebrała go jakaś niekompetentna łachudra,zwykle zawsze odpowiadają,takie informacje mają dla nich b.dużą wartość naukową.
abcd Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 PS.oczywiście mowa o obrączkach dzikich ptaków wykonanych z połączonego paska metalu /jak na zdjęciu powyżej/ ,obrączki gołębiarskie /jednolite/ ich nie interesują
bartek.s Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Znalazlem w tamtym roku obraczke ptasia z Finlandi w Gdansku w lesie..Wyslalem do nich zdjecie obraczki oraz gdzie znalazlem i kiedy.Po pol roku przyslali mi poczta raport,od jakiego ptaka byla ta obraczka.
Pytanie
mamdar7
Proszę o inf.jaki gatunek ptaka nosił te obrączkę.
(wysłałem jakieś dwa miesiące temu e-maila do ST ORN GDAŃSK z informacją na temat znalezienia obrączki ,lecz nie raczyli odpowiedzieć )
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.