agaaa Napisano 29 Maj 2009 Autor Napisano 29 Maj 2009 Witam, bardzo proszę o id. tych mundurów.są to zdjęcia braci mojego pradziadka. mężczyzna na pierwszym zdjęciu urodził się w 1896 roku w okolicach Chełmna (obecnie woj. kujawsko-pomorskie), jego starszy brat(zdjęcie nr 2) urodził się w 1884. pozdrawiam,Agata
8total4 Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 mundur z pierwszej fotki to mundur polowy, z przypiętą kaburą (zapewne oficer lub podoficer).mundur z drugiej fotki to mundur galowy lub garnizonowy.pozdrawiam!
agaaa Napisano 29 Maj 2009 Autor Napisano 29 Maj 2009 Witam, bardzo proszę o id. tych mundurów.są to zdjęcia braci mojego pradziadka. mężczyzna na pierwszym zdjęciu urodził się w 1896 roku w okolicach Chełmna (obecnie woj. kujawsko-pomorskie), jego starszy brat(zdjęcie nr 2) urodził się w 1884. pozdrawiam,Agata
Luftlander Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Mój błąd, na pierwszym zdjęciu żołnierz jest w Feldrock M1907/10.http://www.kaisersbunker.com/feldgrau/tunics/fgt01.htm
Pytanie
agaaa
Witam, bardzo proszę o id. tych mundurów.
są to zdjęcia braci mojego pradziadka.
mężczyzna na pierwszym zdjęciu urodził się w 1896 roku w okolicach Chełmna (obecnie woj. kujawsko-pomorskie), jego starszy brat(zdjęcie nr 2) urodził się w 1884.
pozdrawiam,
Agata
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.