Skocz do zawartości

matematyk!!! czy jest na sali matematyk???

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
skala odnosi się do wymiaru liniowego"
można rzec jednowymiarowego"

jeżeli mówimy o masie - trzeba pamiętać, że jest ona pochodną objętości - która jest związana z rzema wymiarami"

więc skala musi być zastosowana wielokrotnie"

tona =1000 kg
kg= kilo(!!!)gram=1000 gram

patrz przykład z toną wody...

W pełni popieram radę, kopijnika, bo z tylną łapą" w gipsie, mógłbyś mieć zachwianie" oceny sytuacji, z pierzem"!!
PS. Nie rób tego eksperymentu w domu, najlepiej w szpitalu! Który ma ostry dyżur", na ortopedii! /abo przynajmniej w pobliżu/.
PS. Karetki Pogotowia, strasznie rzęsą", znam z autopsji!!!
Ale życzę Powodzenia!
GW.

Proponuje kolegom 41pp i kopijnik2 przeprowadzić takowy eksperyment, najlepiej spuszczając sobie ów kilogram (dla kolegi kopijnik2 dodam informację że ma on równe 1000 gram lub 1000000 ugram i tak dalej, też znam przedrostki wielkości fizycznych) na głowę. A potem by sporządzili oni ładniutki opis eksperymentu fizycznego, zgodnie z regułami sztuki :) Szczególnie wnioski z chęcią przeczytam.

PS. Koledze 41pp zalecam dobrze przypiąć się pasami w karetce, mniej będzie trzęsło (można też poprosić o spięcie nimi lub obwiązanie wokół korpusu). Przyda się na kolejne podróże ambulansami.

Lukas P, podziwiam. Ale nam agrabiłeś", podzielam Twą opinię!
GW
Pasy zapięte!!!!
PS. Cieszy mnie że, wreszcie wchodzimy" , z T34/85 w angstremy.
Mam nadzieję że Twój następny post będzie o równaniu Soredingera, z teorii, falowej . Przepraszam za litrówkę" , ale nie mam odpowiednich znaków na klawikordzie".
Serdecznie Pozdrawiam!!
Tak trzymać!!!
PS Lukas P, Ty chyba, jakiś Profesor Jesteś, co prawda taki tylko Instuotowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie