marcinkappa Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Niedawno przeglądałem posiadane przeze mnie zdjęcia z frontu wschodniego i znalazłem coś ciekawego, coś czym chyba warto sie podzielić. Oto zdjęcie ( a raczej jego powiększony fragment na skanerze ) zrobione przez niemieckiego żołnierza na przepustce, na ulicach Kijowa podczas zimy 41/42, widać, że Rosjanie rzucali do walki wszystko, czym dysponowali, dziwne, że jeszcze zostało na ulicy...pozdr.Marcin.
Mi.Der Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Sądzę, że to raczej pomniki. Sporo zdjęć tego typu ukazywało się na ebayu, niektóre opisane jako z Francji (+ kolorowe zdjecie Hugo Jaegera z Francji). Najbardziej znane były dwa Marki stojące przed cerkwią (całkiem imponującą, zresztą) w Smoleńsku. Niestety, kolekcja przepadła mni z dyskiem.. ;-)
mietek Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Ten czołg, ale w innym ujęciu już był na foru. Ale jak go znaleźć? Niestety wyszukiwarka na dole jest zbyt uboga.
marcinkappa Napisano 25 Luty 2004 Autor Napisano 25 Luty 2004 Kurcze, szkoda że przegapiłem to drugie zdjęcie tego samego czołgu, fajnie by było zobaczyć go z innej perspektywy, no i ciekawe czy to rzeczywiście ten sam.
Marek Jaszczołt Napisano 25 Luty 2004 Napisano 25 Luty 2004 Na przykład tak wygladał - to jedno z wielu zdjęć pomnikowych z e-bay'a. Sporo żołnieży się przy nim fotografowało i to widać po wystawianych zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.