hubal1 Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 chciał bym sie dowiedziec coś wiecej o tym guziku wydaje mi sie ze jest zadziej spotykany ,dodam ze orzeł jest nakładany i pozłacany
adek_ Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 pozłacany to zapewne urzędniczy. Guzik jest z tych z 1 sortu, nosili go wyłącznie Ci których było na nie stać bo były ponoc sporo drozsze.
coriolan Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Producent;Bracia Buch St.PetersburgБУХПуговичная фабрика была основана братьями Бух в Петербурге в 1816 году и располагалась на Васильевском острове на 4-й линии.
Pablo.wpl Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 a miałem właśnie wrzucić taki sam do id, fajnie że się wyjaśniło. Pozdrawiam
8total4 Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 to nie urzedniczy, tylko guzik z pierwszego - najdrozszego sortu, zakupowany przez najbogatszych, zarówno w kręgach wojskowych jak i urzędniczych..bez rozgraniczenia na oficerów, wysokich urzędników itp..kogo bylo stać - ten kupowal, nawet zwykły szeregowiec z bogatej rodziny..jest to wersja z nakładanym orłem, dwuwarstwowa, czyli najlepszej jakości.pozdrawiam!
hubal1 Napisano 14 Maj 2009 Autor Napisano 14 Maj 2009 za wszystkie wypowiedzi dziekuje. 8total4 podziwiam twoją wiedze . pozdrawiam hubal
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.